Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Авто в АТО


19.10.2016

Діти придбали автівку для українських військових

Уже третій рік на сході країни триває Антитерористична операція. За цей час чи не кожен другий українець долучився до волонтерської справи, допомагаючи нашим воїнам грошима, провізією чи спорядженням. Не залишаються осторонь доброї справи і діти. Так у Миргороді, що на Полтавщині, приклад справжнього патріотизму продемонстрували юні учасники Школи народного танцю «Променад», котрі на спеціальному благодійному концерті зібрали кошти на придбання автівки для українських військових. Відправляли машину на фронт усією громадою.

ВІД ПОЧАТКу проведення АТО на Сході країни всі концерти одного з колективів Миргорода – Школи народного танцю «Променад» були благодійними. Спочатку кошти збирали на придбання теплого одягу, взуття та форми для українських військових. А цього літа поставили перед собою більш масштабну мету – придбати автомобіль для одного з батальйонів, що базується на передовій. Спочатку задум «променадівців» здавався аж надто сміливим. Проте абсолютний аншлаг на звітному концерті дав надію на його реалізацію.

– Ми з дітьми вирішили, що збиратимемо гроші на машину для українських військових, – згадує керівник «Променаду» Андрій Матвієнко. – Про те, що на фронті існує транспортна проблема дізналися від волонтерів, з якими регулярно спілкуємося. Тож спільно з Асоціацією воїнів-десантників Миргородщини провели благодійний концерт, під час якого і глядачі, і учасники нашого колективу, і їхні батьки клали кошти до спеціальної «скриньки добра». Назвали нашу акцію просто - «Авто в АТО».

На благодійному концерті колективові вдалося зібрати 22 тисячі 639 гривень, 120 доларів та тисячу російських рублів. Та це був лише початок роботи. Бачачи прагнення дітей зробити добру справу, свою допомогу запропонували небайдужі дорослі. Аби вкластися в досить скромний бюджет, авто купували за кордоном і, звісно, бувале у вжитку. Повністю привести його до ладу (абсолютно безкоштовно) взялася одна з місцевих станцій технічного обслуговування. Аби транспортний засіб без проблем дістався місця призначення, доброзичливці заправили повний бак пального.

Результат спільної роботи — не нове, але у гарному стані авто — відправляли з центральної площі міста. Перед далекою дорогою транспортний засіб ще раз прискіпливо оглянули.

– Автомобілі у нас всі «підношені», – констатує голова Асоціації воїнів-десантників Миргородщини Анатолій Шептун. – Ті армійські, що Міністерство оборони видає... вони в незадовільному стані. А ця автівка – швидка й мобільна. Дякувати хлопцям, після ремонту до неї взагалі ніяких претензій немає.

У день передачі авто діти, можливо, вперше усвідомили: дарувати — не менш приємно, ніж отримувати подарунки. А кожна добра справа повертається людині сторицею. Вони абсолютно щиро говорять: «Ми патріоти своєї країни і хочемо, аби нашим солдатам на фронті було хоч трохи легше».

Захоплюється такою позицією хлопців та дівчат волонтер, Народний герой України, боєць батальйону «Луганськ-1» Вікторія Мірошниченко (позивний «Руда»). Вона разом зі своїм колегою взялася доправити автомобіль, повний смаколиків та подарунків, від миргородської громади до місця призначення. Потрапить автівка аж на самісіньку передову – до 53 бригади 2 батальйону, що базується в районі Зайцевого.

За християнською традицією, перед дорогою транспортний засіб освятили. Діти, як і дорослі, сподіваються, що їхня щира підтримка та молитви допоможуть нашим бійцям вистояти і повернутися до мирного життя під мирним небом нашої країни.

Юлія ГУДЕНКО, м. Миргород, Полтавська область.