Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на липень 2013


03.07.2013

Мурашки будують високі мурашники - зима буде рання й холодна.
Вранці трава суха - на ніч чекай дощу, туман стелиться над водою - до хорошої погоди.
Зелена веселка - задощить, жовта - до хорошої погоди, червона - на спеку і вітер.
Вранці бджоли не вилітають з вулика, а сидять в ньому і гудуть - у найближчі 6-8 годин буде дощ.
Бджоли повертаються до вулика пізніше, ніж звичайно - чекай негоди.


1 липня - Місяць у Рибах. 23/24 місячний день. Полив, підживлення овочевих, ягідних, лікарських рослин і квітів. Обрізка витких рослин для кущення.
2 липня – Місяць в Овні. 24/25 місячний день. Приділіть увагу кімнатним квітам.
3 липня - Місяць у Овні. 25/26 місячний день. Мефодія Перепелятника. Якщо на Мефодія випав дощ, то він буде йти з перервами сорок днів. Якщо мурашки ховаються - чекай сильного вітру, дощу, грози; жаби по суші стрибають - до дощу; жаба в траву виповзла - до дощу. Якщо лебеді ввечері розкричалися - завтра буде дощ. Проводимо повторні посіви. Прополювання, знищення шкідників.
4 липня - Місяць в Овні. 26/27 місячний день. Розпушування ґрунту, підживлення, полив.
5 липня – Місяць у Тельці. 27 місячний день. Зрізані сьогодні квіти простоять дуже довго. Сіємо зимову редьку, дайкон. Обрізка дерев і кущів для омолодження.
6 липня - Місяць у Тельці. 27/28 місячний день. Посадка багаторічних рослин. Пересадка дерев, кущів, розсади.
7 липня - Місяць у Близнюках. 28/29 місячний день. Івана Купала. Рясна роса - до щедрого врожаю огірків. 7-8 - будьте обережні при роботі з гострими предметами та ріжучими інструментами.
8 липня - Новий Місяць (Молодик), 9.16. Місяць у Близнюках. 29/30 місячний день. Догляд за квітами, декоративними рослинами, живими огорожами. Оранка, культивація, боронування.
9 липня - Місяць у Ракові. Перший місячний день. Посадка багаторічних рослин. Обрізка витких рослин для кущення. Консервація.
10 липня - Місяць у Ракові. 1/2 місячний день. Прополювання, боротьба зі шкідниками. Обрізка саду для уповільнення росту. Збирання коренеплодів для тривалого зберігання, насіння. Косовиця. У ці дні будьте обережні з гострими предметами й ріжучими інструментами.
11 липня - Місяць у Леві. 2/3 місячний день. Збирання коренеплодів для зберігання, насіння. Будьте обережні з гострими предметами й ріжучими інструментами.
12 липня - Місяць у Леві. 3/4 місячний день. День Петра і Павла.
13 липня - Місяць у Леві. 4/5 місячний день. Розпушування ґрунту, підгортання, підживлення. Збирання коренеплодів, насіння.
14 липня - Місяць у Діві. 5/6 місячний день. Посадка й пересадка кімнатних квітів, клематисів і витких троянд. Прополювання, підгортання, мульчування, підживлення, знищення шкідників. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту.
15 липня - Місяць у Діві. 6/7 місячний день. Посадка витких рослин, зернових і бобових. Зібраний сьогодні врожай особливо корисний для здоров‘я.
16 липня - Перша четверть, 5.20. Місяць у Діві. 7/8 місячний день. Повторні посіви зелені й овочів. Збирання лікарських трав.
17 липня - Місяць у Терезах. 8/9 місячний день. Якщо погода спекотна - рясний полив. Збирання зернових і бобових, плодів і коренеплодів для тривалого зберігання.
18 липня - Місяць у Терезах. 9/10 місячний день. Посадка зернових і бобових. Щеплення дерев і кущів, обрізка для посилення росту. Косовиця.
19 липня - Місяць у Скорпіоні. 10/11 місячний день. Збирання коренеплодів для зберігання, насіння..
20 липня - Місяць у Стрільці. 12-й місячний день. Впорядкування саду, городу. Посадка витких рослин
21 липня - Місяць у Стрільці. 13/14 місячний день. Підживлення, збирання зелені, овочів, ягід для сушки, насіння, лікарських трав.
22 липня - Повний місяць, 19.18. Місяць у Стрільці. 14/15 місячний день. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин.
23 липня – Місяць у Козерозі. 15/16 місячний день. Прополювання й проріджування посівів. Пересадка дерев і кущів. Полив, підживлення.
24 липня - Місяць у Козерозі. 16/17 місячний день. Прищипування ягідних і овочевих рослин, обрізка саду для омолодження. Збирання зелені, овочів, ягід для переробки.
25 липня – Місяць у Водолії. 17/18 місячний день. Внесення органічних добрив, прополювання, полив.
26 липня - Місяць у Рибах. 18/19 місячний день. Мінеральне підживлення, полив. Збирання зелені, овочів, ягід для сушки, лікарських рослин.
27 липня - Місяць у Рибах. 19/20 місячний день. Підгортання, мульчування. Боротьба зі шкідниками.
28 липня - Місяць у Рибах. Збирання плодів з витких рослин на соки і вино, зелені, овочів, ягід - для переробки. Консервація.
29 липня – Остання Чверть,19.46. Місяць в Овні. Збирання зернових і бобових, овочів і ягід, плодів і коренеплодів для тривалого зберігання. Косовиця.
30 липня – Місяць у Овні. Обрізка саду для уповільнення росту. У ці дні будьте обережні з гострими предметами, ріжучими інструментами.
31 липня – Місяць в Тельці. Полив, підживлення, прищипування ягідних, овочевих і лікарських рослин, квітів. Збирання зелені, овочів, ягід для переробки.