Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на лютий


29.01.2014

Початок лютого погожий - весну чекай ранню, ясну, погожу.
Лютий багатий на сніг - квітень буде щедрий на воду.
Лютий без снігу - літо без хліба.
Лютий дощовий - такими ж будуть весна і літо, холодний і сухий – літо буде спекотним.
У лютому багато інею - влітку багато роси й меду.
15 лютого - Стрітення. Сонечко - перша зустріч з весною пройшла благополучно. Інакше очікуй сильних морозів 24 лютого. Відлига - до ранньої і теплої весни, випаде сніг - до дощової і затяжної весни, вітер і сніг - до пізньої і холодної весни.
***

1 – 2 лютого. Місяць у Водолії. 30 січня, 23.40 - Новий Місяць.
Не рекомендується проводити ніяких робіт з рослинами. Підготовка ґрунтових сумішей і контейнерів для розсади, садового і городнього інвентаря. Прищипування кімнатних рослин і розсади. Проріджування сходів.
3 лютого. Місяць у Рибах.
Замочування і сівба насіння помідорів, перцю для теплиць, баклажанів, селери, крес-салату, огірків для вирощування на підвіконні. Полив і підживлення розсади, кімнатних рослин. Зимове щеплення. Висадка живців малини, смородини, винограду в горщики для отримання саджанців.
4 – 5 лютого. Місяць у Терезах. 4 лютого, 3.02 – остання чверть Місяця.
Посадки на зелень, пророщування насіння зернових культур з метою отримання вітамінних проростків. Внесення органічних добрив. Зимове щеплення плодових. Підживлення висаджених у горщики живців. Обрізка дерев і кущів.
6 лютого. Місяць в Овні. Перша чверть, 21.24.
Висівання на розсаду білоголової капусти. Можна сіяти моркву, буряки, редиску, цибулю. Підживлення рослин, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Вигонка у теплиці або на підвіконні різних видів цибулі. Пророщування картоплі, батата і топінамбура. Сприятливий час для висівання насіння однорічних квітів.
7 - 9 лютого. Місяць у Тельці.
Посадка витких, суниці, конвалій. Обрізка для омолодження і стимуляції росту. Внесення добрив під кімнатні рослини під час розпушування ґрунту. У ці дні рослини поливають у разі необхідності лише помірно. Висаджують бульби бегоній для раннього цвітіння, троянд, хризантем, мальви.
10 - 12 лютого. Місяць у Близнюках.
Сприятливий період для замочування і висівання насіння помідорів, баклажанів, перцю для теплиць, огірків для вирощування на підвіконні. Сівба на розсаду помідорів, селери, капусти, огірків, баклажанів, цибулі для отримання цибулини за один сезон, базиліку та інших пряних трав для вирощування у теплиці.
13 лютого. Місяць у Ракові.
Підготовка ґрунтових сумішей для розсади. Проріджування сходів розсадних культур, розпушування і мульчування ґрунту в посадкових ємкостях. Формуюча і санітарна обрізка плодових дерев і ягідних кущів. Боротьба зі шкідниками розсади.
14 – 16 лютого. Місяць у Левові. 15 лютого, 1.55 – Повний Місяць.
Не рекомендується нічого сіяти і садити. Закладання насіння на пророщування, культивація і перекопування ґрунту. Кореневе і позакореневе підживлення розсади культур з наземними плодами.
17 – 20 лютого. Місяць у Діві.
Час для пікірування розсади овочевих і квітів, висівання насіння кореневої селери, картоплі і цибулі. Висівання на розсаду огірків, кабачків, патисонів. Сівба лікарських рослин. Полив, розпушування вологого ґрунту, підживлення квітів, очистка насіння. Обприскування розсади квітів іремонтантної суниці стимуляторами росту.
21 лютого. Місяць у Терезах.
Сівба на розсаду ранньостиглих помідорів, перцю, огірків; для вирощування у теплиці – пекінської капусти, салату, шпинату. Ефективними будуть підживлення овочевих культур і квітів, у тому числі кімнатних.
22 – 23 лютого. Місяць у Скорпіоні. 22 лютого, 19.18 – остання четверть Місяця.
Не проводити посадки і пересадки. Культивація ґрунту, обрізка плодових дерев і ягідних кущів, знищення зимуючих шкідників у саду. Прищипування верхніх пагонів кімнатних рослин, проріджування сходів розсади овочів і квітів.
24 – 26 лютого. Місяць у Стрільці.
Сприятливий час для сівби насіння селери кореневої, картоплі, усіх видів капусти, помідорів, перцю, баклажанів, цибулі, редиски у теплиці. Обприскування розсади стимуляторами росту. Пікіровка розсади, проріджування сходів.
27 лютого. Місяць у Козерогові.
Сіють капусту, ремонтантну суницю, кореневу селеру, овочі й квіти з тривалим терміном розвитку. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Посадка коренеплодів петрушки, селери для вигонки зелені. Підживлення багаторічної цибулі, коренеплодів, поставлених на вигонку раніше.
28 лютого. Місяць у Водолії.
Замочування і сівба насіння помідорів, перцю для теплиць, баклажанів, селери, крес-салату, огірків для вирощування на підвіконні. Висадка живців малини, смородини, винограду в горщики для отримання саджанців.