Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 07.02.2012


16.02.2012

Бісквітні млинці. 0,5 л кефіру або кислого молока, 3-4 яйця, 1 ч. ложка соди, 3 ст. ложки цукру, сіль за смаком, борошно.
У мисці яйця збити з цукром і сіллю. Додати кефір і перемішати. Всипати борошна стільки, щоб маса вийшла консистенції густої сметани. Тісто не повинне швидко розтікатися по сковороді. Добре розмішати і додати соду. Залити на 7-10 хв. Сковороду змастити олією, добре нагріти і, викладаючи тісто ложкою, розрівняти його по всій поверхні дна сковороди. Товщина млинця має бути близько 5 мм. Випікати млинці, обов’язково накривши кришкою, підрум’янюючи з обох боків. Готові подавати із сметаною, медом.
Млинці на пиві. 2 склянки борошна, пляшка пива, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, 2 пачки сиру, 1 ст. ложка цукру, 1/4 склянки молока, сіль, панірувальні сухарі.
Жовтки розтерти зі сметаною, додати сіль і цукор, влити склянку пива і все гарненько збити до однорідної маси. Додавши борошно, все знову добре вимісити, влити пиво, що залишилося, збиті білки, знову все швидко перемішати. Тісто готове. Смажать млинці на розпеченій сковороді, змащеній жиром. Наливають у сковороду тонким шаром і випікають лише з одного боку. Підрум’янений бік змащують начинкою (м’ясною, сирною, джемом) і згортають в рулет, вмочають в яєчно-молочну суміш (яйце з чвертю склянки молока), обвалюють у сухарях і смажать на вершковому маслі.
Незвичайні налисники. 2 яйця, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 0,5 л молока, борошно.
Жовтки розтерти з цукром і сіллю, влити склянку молока, додати борошна стільки, щоб тісто було як густа сметана, і тоді влити ще склянку молока, додати 2 добре збитих у піну білки. Легенько перемішати. Виливати тісто на розігріту сковорідку, змащену олією. Як тільки виллєте тісто, одразу ж на один край кладіть начинку (можна м’ясний фарш, обсмажений з цибулькою), а другий край підніміть і складіть налисник пополам. Обсмажте з обох боків на слабкому вогні.