Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 18.04.2013


18.04.2013

Картопля, запечена зі спеціями
Потрібно 700 грам картоплі однакового розміру, 5-6 столових ложок олії, суміш італійських трав, чорний перець, сіль.
Картоплю почистіть, наріжте однаковими за розміром крупними скибочками і трохи обсушіть на рушничку. Тепер у глибокій посудині перемастіть картоплю олією, щоб кожен шматок був в олії, додайте італійські трави, перець і сіль. Добре перемішайте.
Перекладіть підготовлену картоплю у форму для запікання. Це може бути сковорідка, але з антипригарним покриттям. Поставте картоплю в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 40-50 хвилин до готовності. Десь всередині процесу випікання картоплю можна перемішати, щоб скоринка була більш рівномірно розподілена по картоплі. Особливо це стосується духовок з підігрівом виключно знизу. Готова картопля має хрустку скоринку, а всередині м’якенька.
Салат із червонокачанної капусти з яблуками
Червонокачанна капуста - 250 грам, яблуко, 2 ст. ложки олії, сіль, цукор, оцет за смаком.
Капусту тонко нашаткувати, посипати сіллю і перетерти руками. Яблуко, очищене від шкірочки, дрібно нарізати. За бажанням можна додати натертий на великій тертушці корінь селери. Все перемішати, заправити цукром і оцтом. Додати олію. Посипати зеленою цибулею.
Рисові котлети
Cклянка рису, 4 ст. ложки олії, 0,5 склянки білих сухарів.
Для соусу: 3-4 сухих грибочки, цибулина, ст. ложка борошна, 2 ст. ложки олії, склянка родзинок (кишмишу), 0,5 склянки солодкого мигдалю, сік лимона і цукор за смаком.
Рис відварити в солоній воді до м’якості, відкинути на друшляк, дати воді добре стекти, покласти в каструлю, трохи прим’яти, щоб не розсипався, полити столовою ложкою олії і дати охолонути.
З цієї маси зробити котлети, обваляти в сухарях і швидко присмажити з обох боків.
Для соусу із розмочених грибів зварити бульйон. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії, додати борошно, підсмажити разом. Влити, поступово помішуючи, склянку грибного бульйону і прокип’ятити. Родзинки і мигдаль кілька разів ошпарити окропом. Дати стекти воді. Додати в соус сік лимона, цукор, сіль за смаком, родзинки, подрібнений мигдаль. Соус довести до кипіння і ним залити котлети.