Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Людина-дерево


18.04.2013

Якщо ви думаєте, що ви невдаха або щось йде не так, повірте, є люди, яким набагато гірше. Деякі жителі нашої планети просто приречені жити з жахливими дефектами, а є і ті, кого можна назвати явними аутсайдерами серед інших. І на їхньому фоні багато проблем здаються незначними і не такими страшними.

Індонезієць Деде Косвара (Dede Koswara) народився абсолютно здоровою людиною. Проте, у віці 10 років хлопчик впав в лісі і поранив коліна. Видно, в подряпини потрапила дивна інфекція, після якої навколо рани стали утворюватися бородавки.
Потім вони повільно стали поширюватися на усю ногу. А пізніше, дивні бородавки з’явилися і на руках хлопчика. Протягом багатьох років парубок безпорадно спостерігав за тим, як перетворюються його кінцівки.
Хвороба атакувала чоловіка повільно, але впевнено. Бородавки підірвали його здоров’я, висотала з нього усю енергію і, що найстрашніше, практично повністю скували Деде.
Він став важко переміщатися на почорнілих і обважнілих ногах. Руки також відмовлялися йому служити. Індонезієць став схожий на прокажене дерево. Бородавки розрослися і стали нагадувати величезні гілки дерев, а сам Косвара став нагадувати незвичайну рослину.
Таємнича хвороба чоловіка коштувала йому шлюбу, кар’єри і незалежності. Щоб хоч якось себе прогодувати і не померти з голоду, йому довелося приєднатися до групи артистів-гастролерів. Цирковий номер, в якому брав участь незвичайний хворий, так і назвали «номер за участю людини – дерева».
Відомо, що бідолаха страждає від двох хвороб: поширеного вірусу папіломи, що призводить до утворення нових бородавок у разі якоїсь інфекції, а також рідкісної імунної недостатності, яка дозволяє вірусам поширюватися швидше в організмі Деде.
Минулого року індонезійські лікарі використовували електричний лазер для видалення величезної кількості бородавок. Медики видалили майже 4 метри поверхні тіла, зараженого дивною хворобою. Проте, незабаром бородавки виросли знову.
Арсен ШАФРАНСЬКИЙ, (lacruax.com).