Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх


26.08.2011

Мусака - грецька страва з баклажанів. 4 баклажани, 2 морквини, цибулина, солодка перчина, 1–2 зубки часнику, 2 яйця, 200 г твердого сиру, 2 ст. ложки майонезу, зелень кропу.
Цибулю нарізати кільцями і обсмажити до золотистого кольору. Натерти на терці моркву, порізати перець, додати до цибулі і все разом посмажити. Баклажани нарізати кружечками, посолити і залишити на 10 хв. Потім обсмажити з обох боків, скласти на листик шарами, присипаючи підсмаженими цибулею і морквою. Таких шарів зробити кілька, поки не закінчаться баклажани. Приготувати суміш: 2 яйця збити, посолити, поперчити, додати майонез і 0,5 склянки кип’яченої води, нарізаний кріп і збити до однорідної маси. Баклажани посипати тертим сиром, залити цією сумішшю і поставити в розігріту духовку до 150°С на 30 хв. Подається страва як у гарячому вигляді, так і в холодному.
Кабачки, запечені з помідорами. Рецепт дуже простий. Точних пропорцій немає, все залежить від ваших апетитів і розмірів овочів. Особливо смакує ця страва зі смаженою курятиною.
Великий кабачок, 2-3 помідори, 50 г твердого сиру, сіль, перець чорний мелений.
Кабачок нарізати кружечками товщиною 1,5-2 см, посолити, поперчити, поставити в духовку, розігріту до 180оС хвилин на 7. Потім на кожний кружечок кабачка покласти кружечок помідора, знову поставити в духовку ще хвилин на 5. Потім посипати кабачки тертим сиром і залишити в духовці, поки сир не розплавиться.
Гарячі бутерброди із сиром, перцем і шинкою. 50 г шинки, 50 г твердого сиру, 50 г бринзи, половинка солодкої перчини, перець чорний мелений, зелень, батон.
Шинку дрібно нарізати. Сир і бринзу натерти на крупній тертці. Солодкий перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками. Усі інгредієнти з’єднати, поперчити за смаком і перемішати. Отриману масу викласти на скибочки батона, скласти на лист і запікати в духовці до розплавлювання сиру (близько 7-10 хв. при 200оС). Подавати гарячими, посипавши дрібно нарізаною зеленню.