Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вибух емоцій у цирку


21.09.2016

Бракує емоцій? Тоді поспішайте до цирку. У Дніпровському державному цирку 17 вересня уже стартувала нова програма під назвою «Вибух емоцій».

ВОНА насичена сміливими акробатичними трюками і гімнастичними номерами, які виконуються без страховки. Безстрашні атлети – переможці багатьох фестивалів під керівництвом Дениса Маголи – із захоплюючою швидкістю синхронно обертаються на трансформованих турніках, дивуючи злагодженістю і майстерністю виконання.

Повітряні гімнасти Наталія і Олексій Царевські під акомпанемент ліричної мелодії під самим куполом цирку покажуть хвилюючу історію кохання.

Артисти у старовинних костюмах віртуозно жонглюють і спритно перекидають булави під керівництвом Віталія Ковтуна. Глядачу тільки лишається дивитися і дивуватися тому, як все просто виконується.

Акробати на щоглі під керівництвом Дениса Овчаренка – такого ви ще не бачили, щоб по вертикальній щоглі ходили, як по землі. Номер новий, креативний, артисти з успіхом вже демонстрували його в Казахстані і Молдові.

Але, безперечно, родзинкою програми є вальс дресирувальника Андрія Спектра з його прекрасним білим поні. Артист двічі з’являється на арені з різними номерами, показуючи високий професіоналізм своєї дресури, майстерність верхової їзди і володіння хлистами. Однак під час спілкування із журналістами дресирувальник поділився побоюваннями, що сьогодні є міжнародна організація, яка вимагає прибрати тварин із цирку, оскільки, як там вважають, у цирку над тваринами знущаються.

– Ми, дресирувальники, в будь–який час дня і ночі готові відкрити приміщення, де знаходяться наші тварини, показати, чим їх харчують, в якій чистоті утримують. Ніякого насилля під час репетицій немає. Заохочуємо цукром, сухариками, морквою, – розповів Андрій Спектр, який багато років присвятив дресурі.

Лариса Єловських, яка все своє життя віддала цирку, принагідно нагадала, що цирк починався з дресированих тварин, під яких і була навіть зроблена кругла арена діаметром 12 м.

А тепер, відкинувши емоції, поміркуймо. До цирку в основному ходять батьки з дітьми, а наша малеча найбільше любить номери із тваринами, які можуть заборонити. Тож, так «рятуючи» тварин, позбавлять наших дітей радості споглядання за навченими тваринами, а разом з тим і усвідомлення того, наскільки розумними є представники тваринного світу.

Але поки цього не сталося, поспішайте до цирку, чарівні поні Андрія Спектра танцюють у програмі, а в антракті покатають ваших дітей по манежу.

Яна ОЛЕКСЮК.