Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Володарi стихiй на манежi


03.02.2017

У Дніпровському державному цирку з 28 січня розпочалася нова циркова програма «Володар стихій». На манеж вийдуть провідні артисти з України та Європи. Протягом усієї вистави своїми трюками дивуватимуть повітряні гімнасти, акробати, жонглери, дресирувальники.

БЕЗСТРАШНА повітряна гімнастка Анастасія Кримська у цій програмі буде виконувати 2 номери без страховки – на трапеції і на полотнах. Анастасія розповіла, що її мама – теж повітряна гімнастка, і саме вона придумала цей номер, а тепер передала його доньці.

Акробати на великому велосипеді під керівництвом Олександра Уткіна в променях прожекторів з’являються несподівано і виконують просто запаморочливі трюки.

Пташина феєрія із хижими і небезпечними птахами під керівництвом Олени і Олександра Майчуків. Вони привезли близько 70 різноманітних птахів. Починаючи з голубів, дуже гарних курочок, рідких для цирку лелек, бакланів, сов, а також білоголового сипа і чорного грифа з розмахом крил в три метри.

– Ідея номера з птахами народжувалася дуже довго, ще коли ми працювали акробатами і гімнастами на бренських колесах, дуже захотілось зробити номер з птахами. Спочатку були голуби, а потім поступово колекція пташиного царства збільшилася, – розповіла дресирувальниця.

Вища школа верхової їзди у виконанні Максима Шакурова зачаровує своєю красою і граціозністю. А родзинкою програми стане унікальний атракціон «Ілюзія з тваринами». Керівник - Філіп Ван Дайк - потомок племені Майя, багатократний призер «Ілюзіон-шоу» та циркових фестивалів принца Нікарагуа. Він покаже танець з вогнем та перетворення дівчини в тигра.

Фаєр-шоу у виконанні Євгена Трясцина і Сергія Музирі – небезпечна гра з вогнем, який малює круги, злітає під купол, розгорається буйним полум’ям, але його приборкують артисти.

Цього разу у програмі на глядачів чекає ціла «Валіза сміху» – під такою назвою виступатиме на манежі клоунське тріо – Олександр Петрушин, Геннадій Головченко і Роман Грицай, які зустрілися і працювали у «Цирку на льоду». І відтоді вони веселять публіку разом.

– Цирк має один магічний секрет – діаметр манежу становить 13 м у всіх цирках світу, – розповів ведучий програми Юрій Соболєв. – У цьому і полягає магія: хто потрапляє на манеж, уже не може звідти піти.

Яна ОЛЕКСЮК.