Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Значний інтерес до форвардних закупівель


21.03.2013

Як повідомили у Головній торгово-експортній філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», вітчизняні сільгоспвиробники подали заявки на реалізацію за форвардними контрактами понад 300 тисяч тонн зерна. Найбільшу активність щодо участі у форвардній програмі ДПЗКУ виявили аграрії Харківської, Волинської, Дніпропетровської, Вінницької, Кіровоградської, Сумської, Київської та Житомирської областей.
Метою цієї програми, що стартувала 1 березня 2013 року, є авансове забезпечення аграріїв доступними фінансовими ресурсами на вирощування врожаю, а також організація його гарантованого збуту за конкурентоспроможними ринковими цінами. На сьогодні інтерес аграріїв до форвардних закупівель високий, а ставлення до запропонованих умов – позитивне. Упродовж перших двох тижнів реалізації форвардної програми ДПЗКУ отримала понад 150 заявок від сільгоспвиробників, які зараз активно опрацьовуються. По багатьох вже завершено збір усіх документів й підписуються форвардні контракти. Найближчими днями аграрії вже отримуватимуть на свої рахунки авансові платежі за цими контрактами.
Перший етап форвардної програми ПАТ «ДПЗКУ» триватиме орієнтовно до кінця травня поточного року.
Нагадаємо, що форвардні закупівлі зерна дозволять сільгоспвиробникам Дніпропетровщини у цьому році залучити близько 100 мільйонів гривень на проведення весняних польових робіт.