Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Повернули дітям «Сонечко»


25.04.2013

Теплого весняного дня 19 квітня «Сонечко» нарешті відкрилось для малят із сіл Керносівка, Орілька, Ганнівка Новомосковського району.
- Цього дня всі чекали з нетерпінням,- схвильовано розповідала майбутня завідувачка дитсадком Тетяна Самоіщенко.

Приміщення цього дитячого садка було збудоване ще до революції і давно потребувало реконструкції. Впродовж 10 років садок не працював: його закрила санстанція через непридатність, стара будівля вкрай потребувала ремонту. Оскільки іншого садка в селі не було, батькам доводилося возити дітей за 7 і 10 кілометрів до інших дитячих закладів або залишати самих вдома.
Всього за рік стара будівля «Сонечка» була повністю реконструйована, заново сплановані приміщення і комунікації: замінені системи водопостачання, водовідведення, вентиляції, електромережі, опалення. Встановлено металопластикові вікна, відремонтовано покрівлю. У спальнях, ігрових кімнатах, їдальні завершено облаштування, завезено необхідне обладнання і меблі. На подвір’ї з’явився ігровий і дитячий майданчик.
Відтепер «Сонечко» світитиме 20 діткам із села Керносівка. Однак у ближніх селах Орілька та Ганнівка потребують місць у дитсадку ще 18 дітей. Для того, щоб вирішити цю проблему, губернатор Дмитро Колєсніков, який був присутній на відкритті, поставив завдання місцевій владі віднайти можливість відкрити на базі цього дитсадка ще одну групу. Площа приміщення дозволяє це зробити.
- Дитячий садок – це перше суспільне місце, де дитина пізнає світ, вчиться спілкуватися з однолітками. Саме у дошкільних навчальних закладах малюки отримують необхідний догляд вихователів, пробують свої здібності у творчості чи фізичній культурі. Мережа дитсадків є однією з найважливіших ланок системи розвитку дитини», - переконаний Дмитро Колєсніков.
За останні три роки, за словами голови Новомосковської райдержадміністрації Сергія Горошка, в районі створено 200 місць у дитсадках – відновлено роботу садочка у селі Спаське, створено 4 навчально-виховних комплекси, відкрито 5 додаткових груп. У 2013 році, окрім дитсадка «Сонечко» у Керносівці, буде відкрито другий корпус дитсадка «Червона калина» на 140 місць у селищі Черкаське.

Яна ОЛЕКСЮК. Дніпропетровська область.