Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ті, що повинні захищати


03.07.2013

Як повідомляють ЗМІ, на Миколаївщині, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували.

ПОТЕРПІЛІЙ вдалось вижити, вона перебуває у відділенні нейрохірургії Миколаєва. У неї діагностували відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні гематоми. Жінці зробили дві хірургічні операції. Її стан вкрай важкий.
Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Її також бив місцевий таксист,- сказала жінка.
Дмитра Поліщука і таксиста затримали. У Євгена Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - у момент злочину він начебто чергував у райвідділі.
У ніч проти вівторка жителі Врадіївки штурмували райвідділок міліції. Протестувальники вимагали притягнути до відповідальності правоохоронців, яких підозрюють у причетності до злочину. Зокрема йшлося про Євгена Дрижака, якого потерпіла назвала одним з нападників, але якого на той час не затримали.
Співробітникам прокуратури вдалося вмовити місцевих жителів припинити штурм міліцейського райвідділку у Врадіївці, повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.
Після нічних протестів Генеральна прокуратура звільнила прокурора Врадіївського району Сергія Мочалка. Міністр внутрішніх справ відсторонив з посади начальника міліції в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції.
Рішення пов’язане з тим, що керівництво МВС отримало інформацію про зґвалтування «не в повному обсязі, що не дозволило швидко та об’єктивно розібратися у ситуації та призвело до заворушень», повідомляють у міністерстві.
Міліціонер Євген Дрижак переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні, яке стосується згвалтування жінки у Врадіївці.
Президент Віктор Янукович узяв під особистий контроль розслідування цієї резонансної справи.