Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Відрізати не складно


26.12.2013

Очільник міндоходів і зборів Олександр Клименко заспокоїв: аграріїв пільг не позбавлятимуть

Позавчора, в день першої річниці створення Міністерства доходів і зборів, відбулась відеоконференція міністра Олександра Клименка. Працівники ЗМІ з усіх областей України та АР Крим змогли озвучити свої проблемні питання щодо всіх сфер оподаткування та митних зборів.
- Для усього нашого  колективу цей перший рік роботи міністерства став періодом становлення, сміливих експериментів, спільних успіхів. Ми не просто інтегрували дві служби в ефективну і дієву структуру. Ми об’єднали два колективи в єдину команду із спільною місією, спільними цілями та цінностями. Більше 60% наших клієнтів позитивно оцінюють роботу Міністерства. Кількість представників бізнесу, що подають  податкову звітність в електронному вигляді, зросла до 92%,- сказав Олександр Клименко.
Міністр розвіяв чутки про відміну пільг для аграріїв і наголосив, що до цієї теми треба підходити виважено.
- Відрізати не складно, - сказав Олександр Клименко. – А які потім будуть наслідки? Дійсно, досить складна розмова у нас велась по сільськогосподарській галузі, але ми побачили, що цей напрямок економіки демонструє ріст як на внутрішньому так і на зовнішніх ринках. Відтак можу сказати, що нинішня економічна ситуація в країні не сприяє перегляду пільг, у т.ч. і в аграрній сфері.
Реформа податкової міліції дозволила підвищити ефективність розслідування податкових і митних правопорушень. Як результат, слідчими фінансових розслідувань міністерства забезпечено відшкодування збитків державі на загальну суму понад 1,8 мільярда гривень, що вдвічі перевищує показники минулого року.
Олександр Клименко запевнив, що міністерство планує і надалі спрощувати звітність з єдиного внеску, розглядаються варіанти зниження навантаження на фонд оплати праці. Окрім цього, колектив відомства продовжує працювати над такими питаннями, як пошук варіантів скорочення та оптимізації структури податків за рахунок відмови від неефективних, подальша мінімізація втручання у діяльність сумлінного бізнесу, спрощення митних процедур.

Олександр ПЕТРЕНКО.