Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кому компенсують зростання тарифів на газ і тепло


10.04.2014

Державну компенсацію від підвищення тарифів на газ і тепло отримають сім’ї, сукупний дохід яких нижчий за сукупний прожитковий мінімум. Про це йдеться у затвердженій на засіданні уряду програмі посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін та тарифів на природній газ і тепло, повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

За її словами, розмір компенсації відповідатиме різниці вартості підвищених житлово-комунальних послуг та вартості цих послуг до підвищення.
Водночас, при розрахунку розміру компенсації буде враховуватися субсидія. Вона нагадала, що на отримання субсидії можуть претендувати сім’ї з неповнолітніми дітьми та інвалідами, а також з непрацездатними членами, чиї комунальні платежі перевищують 10% середньомісячного доходу, та сім’ї, які складаються з працездатних громадян і сплачують за комуналку понад 15%.
Вона поінформувала, що при підвищенні тарифів кількість сімей, які мають право на отримання субсидій, збільшиться на 185 тис. родин. «А загалом 4,5 млн. сімей можуть отримати державну підтримку після підвищення цін та тарифів на природній газ та тепло», - зазначила Денісова.
Вона також повідомила, що новий порядок компенсації вступає в силу з 1 липня 2014 року, якщо ж громадянин заявить про необхідність компенсації впродовж трьох місяців з моменту вступу в силу даної постанови, то компенсацію призначать із травня.
Міністр додала, що держава спрямовуватиме щороку 2 млрд. гривень на виплату допомог для розрахунку за газ і тепло.
Нагадаємо, прожитковий мінімум на одного члена сім’ї становить 1190 грн.
Для отримання компенсації або субсидії потрібно надати до управління соціального захисту населення такі документи:
заяву в довільній формі,
довідку про склад сім’ї,
довідку про доходи.

(УКРІНФОРМ).