Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Старий Новий рік потеплішає


11.01.2017

Лютий мороз забрав життя щонайменше дев’ятьох українців. Насмерть замерзли двоє жителів Івано-Франківської області, двоє – у Львівській області та ще п’ятеро – на Рівненщині. Всі вони були бездомними або вели асоціальний спосіб життя.

Крім того, напередодні Різдва сотні людей стали заручниками негоди: через обмеження руху в шести областях – Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Херсонській – були скасовані міжміські автобуси (найбільше постраждала Одещина).

За кілька днів негоди зі снігових заметів рятувальники дістали 1502 авто, в яких знаходилося 3952 людини. До речі, під час розчищення дороги біля села Холмське на Одещині від серцевого нападу помер співробітник дорожньої служби. Підвищилася на дорогах і аварійність: за останні три доби в «снігових» ДТП загинуло 30 осіб, ще 218 потрапили до лікарень.

Крім того, через безперервний снігопад без світла залишився 31 населений пункт в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Херсонській областях.

Але цього тижня українці зможуть відпочити від сильних морозів. Синоптики повідомляють, що в країну йде потепління. Згідно з даними Укргідрометцентру, в західних областях вже до кінця тижня температура підніметься з -10 до -3, у вихідні очікується легкий сніг. У центрі і на півночі весь тиждень сніжитиме, і потеплішає до -5 градусів. У південних і східних областях до вихідних потеплішає до +2, і весь тиждень там обіцяють мокрий сніг.