Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сучасне обладнання, інноваційні технології


01.03.2017

Президент України Петро Порошенко відкрив у Дніпрі обласну дитячу поліклініку. На трьох поверхах – сучасне обладнання та кабінети для прийому маленьких пацієнтів з усієї області. На четвертому – неонатальне відділення для порятунку новонароджених.

«Відкриття такого медичного центру для дітей – це свято не лише для Дніпропетровщини, але й для всієї країни. Тут все, як у найкращих клініках Європи. Нове обладнання, інноваційні технології, – сказав Президент України Петро Порошенко. – Дуже приємно бути причетним до такої події. Сорок відсотків коштів, які пішли на будівництво лікарні, – це внесок державного фонду регіонального розвитку».

Президент України Петро Порошенко подарував медзакладу сучасне обладнання. Воно дозволяє вимірювати рівень кисню в організмі. Шанси на одужання зростають утричі. Таку «процедуру» одночасно зможуть проходити 4 малюки. Маленьких пацієнтів прийматимуть не лише зі всієї області. Тут допомагатимуть й хлопчикам та дівчаткам із зони АТО.

«Коштом обласного та державного бюджетів звели сучасний обласний дитячий медцентр. Тут допомагатимуть пацієнтам зі всього регіону, – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Щодня поліклініку відвідуватимуть більше трьох сотень хлопчиків та дівчаток, а в неонатальному блоці одночасно виходжуватимуть 16 новонароджених».

На будівництво сучасної обласної дитячої поліклініки знадобилося півтора року. Її площа – шість тисяч квадратних метрів. На трьох поверхах – кабінети для прийому маленьких пацієнтів та діагностичне обладнання.

«Відкриття поліклініки – вклад у розвиток регіону, – наголосив директор обласної дитячої лікарні Олександр Хитрик. – Колись ми починали з чотирьох кабінетів та шести лікарів. Час минає, потреби змінюються. Тепер тут 42 кабінети, у яких вестимуть прийом понад 30 фахівців».

На останньому поверсі облаштували надсучасне відділення реанімації новонароджених. Є тут і палати для перебування з батьками.

У відділенні – незалежна система живлення. Перша в країні. Три джерела електрики не дадуть залишитися без світла за будь-яких непередбачуваних обставин. Це дуже важливо, адже малі дихають за допомогою спеціальних пристроїв.

Необхідну для новонароджених температуру повітря та вологість забезпечують спеціальні системи клімат-контролю та вентиляції. Вони також нейтралізують та попереджають поширення бактерій.

Робота медиків у відділенні повністю комп’ютеризована. Впроваджено електронний документообіг. Всі дані та аналізи з медичного обладнання надходять до комп’ютерів лікарів. Це пришвидшує їх роботу. А завдяки системі телемедицини фахівці цієї лікарні в режимі онлайн консультуватимуться зі своїми закордонними колегами.