Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Жодна будівля не вціліла


29.06.2022

Працівники автотранспортного підприємства Дніпра про наслідки ракетного удару 
Купи битого скла. Склади й цехи з розваленими стінами, вибитими дверима та вікнами. Понівечені автівки. Такий вигляд нині має одне з автотранспортних підприємств Дніпра. Його зруйнував ракетний удар, що ворог завдав 28 червня. Працівники кажуть – не лишилось жодної вцілілої будівлі чи машини.  Та показують  уламки російської ракети «Калібр» – їх знаходять просто під ногами.
Автослюсар Гурген на СТО пропрацював 12 років. Напередодні удару саме завершував ремонтувати автівку клієнта.
«Працював компресор, тому як щось летить – не чув. Тільки два сильні удари. Перший вибух пролунав близько п’ятої вечора. За пару секунд – ще один. Я біля машини одразу ліг. Потім побачив, що почала горіти будівля, – поділився Гурген. – Машини сильно пошкодило. У будівлях вікна, рами, двері повилітали. На складі навіть стіна зсунулась на півметри – така вибухова хвиля була».
Серед очевидців трагедії й співробітник Сергій. Каже – вибухова хвиля була такої сили, що вікна і двері вилетіли у «сусідів» за 200 метрів.
«Сиділи втрьох у приміщенні, вже збиралися додому. Аж раптом – два вибухи. Вибігли з хлопцями на двір – покрівля вже горіла. І пилу багато. Досі гул у вухах стоїть. Почали гукати людей, які були в той момент на третьому поверсі, але ніхто не відгукнувся, – згадує Сергій. – Витяг цуценя з-під завалу – він контужений. Але жити буде».
Чоловік додав – на підприємстві не лишилось жодного цілого скла. Ворожа ракета зруйнувала усе.