Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Коли настане вирішальний момент у війні


23.01.2023

Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив у інтерв’ю Delfi.ee.
«Якщо великий наступ Росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом Росії та Путіна», – заявив Скібіцький.
При цьому він зазначив, що новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний, як і активні бойові дії на півдні України, оскільки окупантів більше хвилює Крим. Однак вирішальні та тяжкі бої будуть у двох областях ‒ Донецькій та Луганській.
«Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни», – сказав Скібіцький.
Утім, на уточнююче питання журналіста, яка ймовірність, що війна закінчиться 2023 року, представник розвідки порекомендував «не заглядати так далеко».
«Ми повинні пройти перший етап – весну та початок літа. Ми бачимо, до чого веде ця війна: змінилося російське військове керівництво, закінчився перший етап мобілізації, російська армія перегруповується», – наголосив Вадим Скібіцький