Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Не забуваємо!


29.07.2021

Представники Дніпропетровської обласної ради долучились до відкриття виставки «Ми Вас шукаємо. Ми Вас чекаємо. Не забуваємо». Її розгорнули за ініціативи представників громадського об’єднання «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня» у Першому музеї АТО в Дніпрі. На експозиції – 35 світлин родин військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти або перебувають у полоні російських найманців.
«Історія кожного захисника України – це історія нашої держави, сторінки в якій пишуть наші громадяни. Важливо, щоб державні діячі не ганьбили цю історію своїми діями! – наголосила під час відкриття виставки радниця голови Дніпропетровської обласної ради Тетяна Губа. – Дніпропетровщина першою почала повертати полонених додому. Пам’ятаю, як я їхала з Харкова, разом із звільненими із полону в автобусі. На питання чому один з чоловіків був сумним він відповів, що в нього – двоє школярів і він дуже переживає, щоб дітей не цькували тим, що їхній тато зрадник, адже був у полоні. На постійному зв’язку зі мною були волонтери. Я передала цю розмову Наталі Хазан. Вона організувала зустріч полонених волонтерами. Прийшло багато людей різного віку з прапорами й квітами. Вони вітали з поверненням, намагалися обійняти кожного і довели, що вони – наші герої. Сподіваюсь, цю історію почують хлопці, які нині в полоні. Хочу, аби вони знали, що для нас вони дійсно герої, ми їх пам’ятаємо і любимо».
На експозиції були присутні представники обласної й місцевої влади, громадськості, волонтери, родичі зниклих військовослужбовців, капелани.
«Життя людини, а тим паче тих, хто виборює суверенність, незалежність й цілісність України, є найважливішою цінністю держави. Тому питання звільнення військових та цивільних полонених, пошук зниклих безвісти – вищі за політику, є гуманітарними та мають підійматися на усіх рівнях влади. Мета фотовиставки – привернення увагу до проблеми полонених, зниклих безвісти та політв’язнів», – зазначила засновниця ГО «Берегиня» Алла Макух, яка і сама чекала сина із полону майже рік.
«Ми прийшли, аби нагадати суспільству про тих людей, які не повернулись з бойових дій на Сході. Мова – про військовослужбовців, які є безвісти зниклими і яких родини розшукують з 2014/15/16-го років. За офіційними даними зараз в країні 269 людей є зниклими. З них – 68 військовополонених. Але насправді, ця кількість набагато більша», – додала Тетяна Кокшарова, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області.
Крім Дніпра, цю виставку вже презентували у Сєверодонецьку та Слов’янську. А восени експонуватиметься за кордон.

 

Всього - 1


Isabella Ethan18.01.2022

Я дуже здивований дивовижним досвідом і чудесами доктора Алаби, які поширилися в Інтернеті та по всьому світу. Оскільки він дивом допоміг людям по всьому світу повернути втрачених коханців, я зв’язалася з ним, переглянувши стільки свідчень різних людей, як він допомагає мені повернути мого колишнього коханця, я розповіла йому про свого чоловіка, який залишив мене приблизно 8 місяців тому, і пішов з дому з усім, що у мене було, я була збентежена, коли він сказав мені просто посміхатися і бути спо