Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ракетний удар по Києву


26.06.2022

Сьогодні вранці ворог обстріляв Київ, російська ракета
влучила у багатоповерхівку, яка знаходиться на Лук’янівці.
Про це повідомили у ДСНС України на своїй сторінці
у Facebook.
«26 червня о 06:29 до ДСНС України надійшло повідомлення про пожежу у Шевченківському районі столиці», – йдеться у повідомленні.
Рятувальники встановили, що внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковою руйнацією 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв. м.
За інформацією ДСНС, наразі проводяться заходи щодо ліквідації пожежі та порятунку людей.
За словами радника голови МВС Антона Геращенка, одна з ракет влучила у житловий будинок на вулиці Татарській (метро Лук’янівська).
«Будинок горить. Працюють рятувальники та поліція. Мітили знову в завод Артема», – повідомив він.
За словами рятувальників, 7-річну дівчинку дістали з-під завалів та за допомогою медичних нош транспортували і передали медичним працівникам до Охматдиту. Її 38-річну маму рятувальники витягли з-під руїн будинку.
Як стало відомо, постраждалу дівчинку звати Євгенія. Її мама Катерина – громадянка РФ, але вже 10 років живе в Україні, де вийшла заміж та народила дитину. За словами одного з джерел, паспорт Катерини знайшли на вулиці, посічений уламками.
Батько сім’ї – 37-річний Олексій – загинув.
Як заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, внаслідок обстрілу будинку у Шевченківському районі столиці поранено п’ятьох осіб.
Мер Києва Віталій Кличко розповів, що загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців.
Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. Зокрема, семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму. Пошуково-рятувальні роботи тривають.
Джерело: https://war.segodnya.ua/