Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Аграрії Дніпропетровщини можуть взяти безвідсотковий кредит на рік


30.03.2022

Сільгоспвиробники області можуть взяти безвідсотковий кредит на один рік. Замість застави – державні гарантії на 80% позики. Кошти витратити на посівну, збір врожаю та подальшу переробку продукції. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Уряд розширив можливості кредитування для аграріїв. Аби надати їм необхідний ресурс для весняно-польових робіт», – зазначила начальниця управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОВА Любов Клімович.
Аграрії можуть витратити кредитні кошти на закупівлю сільгосппродукції, насіння, добрив, засобів захисту рослин, палива, запасних частин для техніки. А ще на оплату праці робітників чи оренду.
Кредит можна взяти на рік. Оформити його у будь-якому державному банку: «Приватбанку», «Ощадбанку», «Укргазбанку», «Укрексімбанку». Максимальна сума позики – 1,5 млрд. грн. Застава не потрібна. Запорукою для фінансової установи будуть державні гарантії на 80% коштів.
«Відсоток не нараховуватиметься за користування кредитом. Лише за його оформлення. Максимальна ставка, яку може виставити банк, – 1%», – розповіла заступниця директора Дніпропетровської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Наталія Арутюнова.
Аграрії також можуть оформити позику за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Максимальна сума – 60 млн. грн. Її можна взяти строком на 6 місяців під 0%.