Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Бережіться вуличних грабіжників


05.02.2016

З початку року у Дніпропетровській області у громадських місцях скоєно 1042 злочини майнового напрямку, 57 з них розкрито, 87 особам повідомлено про підозру. Більшість злочинів зареєстровано на території Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська.

«Навіть попри те, що ви надто цінуєте своє майно і навіть носите з собою газову зброю, не варто здійснювати силовий супротив злочинцю. Ваші дії викличуть агресію з його боку і тоді є велика ймовірність отримати окрім психологічної ще і фізичну травму», - наголосив заступник начальника відділу з розкриття майнових злочинів УКП ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Золотарьов на прес-конференції. - Саме оперативне звернення до поліції та детальний опис правопорушника допоможе розкрити злочин по гарячим слідам.

За словами Олександра Золотарьова, потенційні жертви самі часто провокують зловмисників на протиправні дії.

«Часто люди, не задумуючись, безпечно відкривають свої гаманці, демонструючи їх вміст, розмовляють по телефону на безлюдній вулиці. Саме їх і видивляються злодії», - наголосив підполковник поліції. - Жінки, самотні перехожі в темний час доби та неповнолітні найчастіше стають жертвами злочинців. Батьки часто не задумуються, що купуючи дитині дорогий телефон вони тим самим забувають про його безпеку. Так, з початку року щодо неповнолітніх скоєно 26 злочинів за статтями 185 та 186 Кримінального кодексу України».