Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Cервісні центри МВС відновили свою роботу


17.04.2022

Сервісні центри МВС поступово відновлюють свою роботу
у безпечних регіонах. Так, у Дніпропетровській області працюють 8 центрів із 9. Через оперативну обстановку
не відкрився для відвідувачів центр №1245 у місті Нікополь. Для отримання послуги, які надають сервісні центри, попередній запис не потрібен.
Про це на прес-конференції в ІА «Міст Дніпро» розповів начальник Регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області В’ячеслав Белявський.
Він розповів, що через воєнний стан не всі послуги, що надаються сервісними центрами МВС, доступні. Причина цього – безпека та захист інформації, пояснив В’ячеслав Белявський. Втім, додав він, спектр адмінпослуг поступово розширюється. Наприклад, відновлено складання практичного іспиту для отримання категорії «В».
«Також у сервісних центрах МВС зараз доступні такі послуги, як реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, оформлення договорів купівлі-продажу транспортних засобів. У разі втрати можлива видача дубліката свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Зазначу, що видача, обмін та відновлення посвідчення водія зараз проводиться без медичної довідки. Доступна послуга «Замовлення індивідуальних номерних знаків», – розповів начальник Регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області. Серед невідновлених на сьогодні послуг виготовлення довідки про несудимість, зняття з обліку авто у зв’язку з вибракуванням, верифікація посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також обмін посвідчення водія з доставкою «Укрпоштою».
«З технічних причин поки що не працює і Електронний кабінет водія, тому не можемо надавати послуги онлайн. Зокрема, тимчасово немає можливості перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах МВС», – додав В’ячеслав Бєлявський.
А ось автовласникам, які мають номерні знаки на платному зберіганні, турбуватися нема про що, пояснив начальник Регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області: «Зберігання цих номерних знаків не зупиняється, і їхнє знищення не проводитиметься. Після офіційного закінчення військового стану
та відновлення роботи сервісних центрів МВС ви зможете закріпити їх на свої автомобілі».
Зазначимо, що у Дніпропетровській області сервісні центри МВС працюють у понеділок та суботу з 9.00 до 16.00, з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 17.00.