Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині зібрали майже чверть врожаю зернових та знешкодили 3900 боєприпасів


15.07.2022

На Дніпропетровщині на часі – жнива. Аграрії вже зібрали 24% зернових. Не вщухають ворожі обстріли території регіону. Загалом із початку повномасштабного вторгнення піротехніки виявили та знешкодили 3900 боєприпасів. Про це розповів на брифінгу в обласній військовій адміністрації голова облради, заступник голови Ради оборони регіону Микола Лукашук.
«За останню ніч окупанти вдарили по трьом районам: Синельниківському, Нікопольському та Криворізькому. Били з різних боків, – зазначив Микола Лукашук. – Закликаю мешканців області: пам’ятайте про безпеку та вчасно реагуйте на сигнали повітряної тривоги». 
Він додав: минулої ночі окупанти вдарили по Нікополю. Там сталася пожежа на полі. У Зеленодольську в Криворізькому районі ворог накрив артилерією паркову зону. У Синельниківському районі ракета влучила в будівлю школи. Є суттєві руйнування. Зараз рятувальники розбирають завали.
«З початку повномасштабної війни піротехніки області здійснили понад 200 виїздів. Найбільше боєприпасів знешкодили у Криворізькому районі. Там виявили 2351 вибухонебезпечний предмет. У Синельниківському – 1378», – сказав Микола Лукашук.
Жнива на Дніпропетровщині йдуть за розкладом. Аграрії вже зібрали 24% зернових: пшениці, ячменя, гороху.
«Цього тижня в області зареєструвалися ще 3 тис. переселенців. Загалом до нас переїхало 288 тис. людей із інших регіонів. Це лише ті, що стали на облік. За даними Нацполіції, реальна цифра майже вдвічі більша», – розповів голова облради.
Служба зайнятості допомогла працевлаштуватися 1,4 тис. переселенців. Люди знайшли роботу на підприємствах переробної та добувної промисловості, сільському господарстві, у медичній та торгівельній галузях.
«На Дніпропетровщині 320 роботодавців звернулися за компенсацією витрат на оплату праці переселенцям. Вони отримали матеріальну допомогу від держави у розмірі 6,5 тис. грн.», – додав Микола Лукашук. 
Він підкреслив: наразі в області проблем із запасами ліків, продуктів, предметів першої необхідності немає. Бізнес працює, податки сплачуються. За перше півріччя всі показники бюджету виконані.