Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Найспортивніше село - Катеринівка


04.09.2014

У передостанній день літа до Синельниківщини з’їхалися біля трьохсот фізкультурників 16-ти районів Дніпропетровщини. Тут на базі святково підготовленої Михайлівської ЗОШ 1-3 ст. відбулися популярні змагання «Краще спортивне село Дніпропетровської області». Селян урочисто вітали голова обласного ФСТ «Колос» Євген Олежко, голова Синельниківської РДА Юрій Мартиненко, під гімн України був піднятий Державний прапор. Більшість делегацій очолювали сільські голови, за що нараховувалися додаткові бали. Ця добра ідея «Колоса» розрахована на популяризацію спортивного руху і більшу увагу місцевої влади до його проблем.

У СЕМИ дисциплінах досвідчена суддівська колегія на чолі з Миколою Берестом визначала найсильніших спортсменів краю. Минулорічні переможці – фізкультурники Ниви Трудової Апостолівського району – з сільським прапором і власною музикою намагалися залишити за собою вже звичні лаври. Найліпше це вдалося їм у перетягуванні канату. А на чорно-білих полях – в шахах і шашках – наймудрішими виявилися Олександр Семенченко і Сергій Кучерявий з Катеринівки Покровського району. У вправах з гирею найсильнішим був В’ячеслав Прудченко з Левенцівки Новомосковського району. До честі суддів, вони належно зреагували на дивну спробу спортсменів з Лозуватки Криворізького району виставляти ту саму людину в кількох видах, що категорично заборонено.
А найбільш видовищними і темпераментними за «градусом» уболівальницьких пристрастей виявилися волейбольні поєдинки, де кожну команду представляли чотири чоловіки і дві жінки. Добре зіграні волейболісти Китайгорода Царичанського району - капітан Анатолій Шкраєв з дружиною Наталією, сином Олександром, В’ячеславом Кучугурою, Володимиром Смиком, Яною Самодригою і Оленою Смик – стали справжніми віртуозами «летючого м’яча». Волейбольна «корона» упритул наблизила китайгородців до числа призерів – четверте місце. А кубок «Кращого спортивного села Дніпропетровщини» за сумою балів заслужено виборола, а точніше повернула після деякої перерви збірна Катеринівки Покровського району (сільський голова Олександр Рикашов). «Срібло» завоювали «профі» з Ниви Трудової Апостолівського району (Олександр Любченко), а «бронзу» - завзяті спортсмени з Левенцівки Новомосковського району, де головує Валентина Дригола.
Через військову агресію Росії «Краще спортивне село України» «Колос» цього року не проводитиме. Отриманий фізичний і духовний гарт, відчуття команди допоможуть кожному учаснику змагань вистояти у ці нелегкі часи і показати ворогу справжню українську силу волі. Скрізь, де доведеться - в бою і труді.

Григорій УКРАЇНЕЦЬ.