Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Повний аншлаг на «Дніпро-Арені» і переконлива перемога!


27.09.2012

2:0. З таким рахунком «Дніпро» розпочав свою гру у груповому раунді Ліги Європи проти ПСВ (Ейнтховен).

У НАСТУПНОМУ році команда ПСВ відзначить своє 100-річчя. Відтак дніпропетровські вболівальники, які вже не бачили у рідному місті матчів відповідного рівня впродовж семи років, були в очікуванні великого футболу. Про це свідчить і те, що квитки на цей матч були розкуплені задовго до 20 вересня і стадіон, напевно, не вмістив усіх бажаючих, оскільки був заповнений вщерть – на матчі було 31003 глядачі. І добре, аби біля «Дніпро-Арени» була б облаштована фан-зона, де б усі бажаючі, в тому числі і ті, хто не потрапив на матч, змогли б насолодитись грою своєї команди на великому екрані.
«Дніпро» нічим не поступався нідерландським футболістам. Хоча на післяматчевій прес-конференції головний тренер ПСВ Дік Адвокаат і наголосив, що у грі такого рівня дуже важливо контролювати матч і його команда це робила впродовж 65 хвилин, але опонент використав свої шанси, малюнок гри на полі «Дніпро-Арени» був на боці дніпрян. Вони впевнено тримали матч, завдавали гострих ударів в площину воріт. А чого варті проходи лівим флангом Євгена Коноплянки!
На перерву футболісти пішли за рахунку 0:0. А вже на початку другого тайму воротар дніпрян Ян Лаштувка вибив м’яч подалі від власних воріт, аж за комірець захисника ПСВ Дерейка, чим скористався нападник «Дніпра» Матеус і перекинув шкіряного через воротаря. 1:0!
«Дніпро»,»Дніпро»! Скандував стадіон і підганяв футболістів не зупинятися. Футболістам ПСВ такий розвиток подій не подобався і вони почали більше атакувати. Та «Дніпро» знову використав свій момент. Менше, ніж за 10 хвилин після першого гола Джуліано пробився по правому флангу до штрафного майданчика, подав прострільну передачу, а замкнув її, підставивши ногу… захисник ПСВ Хатчінсон. 2:0!
Після цього гості намагались штурмувати ворота дніпрян, але все те було безрезультативно. Аби заспокоїти гру Хуанде Рамос замінив Зозулю і Коноплянку на Канкаву і Денисова. Переможний рахунок зберігся до кінця гри.
- Ми досягли перемоги і заробили три очки. Добились важливої перемоги. Але треба розуміти, що нам ще треба інтенсивно працювати, аби продовжити гру у турнірі, - сказав головний тренер «Дніпра» на післяматчевій прес-конференції.
Вітаємо «Дніпро» з першою перемогою у груповому турнірі Ліги Європи!

Олексій ПЕТРЕНКО, спортивний оглядач «Сільських новин».

Результати матчів 1/16 фіналу Кубку України
з футболу, які пройшли 22-23 ц.р.
«Сталь» А. – «Арсенал» К. 2:3 (д.ч.)
«Чорноморець» - «Металург» Д. 2:0
«Авангард» - «Зоря» 1:1 (по пен. 4:3)
«Шахтар» C. - «Одеса» 2:1
«Сталь» Д. – «Іллічівець» 0:6
«Десна» - «Ворскла» 0:2
«Гірник-Cпорт» - «Таврія» 0:2
«Жемчужина» - «Дніпро» 0:1
«Кремінь» - «Нива» Т. 0:2
«Геліос» - «Говерла» 0:1
«Украгроком» - «Металург» З. 1:1 (по пен. 5:4)
«Славутич» - «Волинь» 1:3 (д.ч.)
«Севастополь» - «Кривбас» 2:1
«Кримтеплиця» - «Карпати» 0:2
«Оболонь» - «Металіст» 1:4
«Шахтар» Д. – «Динамо» К. 4:1.

Після поразки «Динамо» у Донецьку проти «Шахтаря» головний тренер киян Юрій Сьомін відправлений у відставку. 26 вересня на посаду керманича «Динамо» призначений головний тренер збірної України
Олег Блохін.