Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Президент обіцяє земельну реформу вже у вересні


23.06.2011

Президент Віктор Янукович сподівається, що Верховна Рада у вересні розгляне всі законопроекти, необхідні для проведення земельної реформи. Про це він сказав під час робочої поїздки до Вінницької області, повідомляє його прес-служба.
“Вчора ми практично погодили і Концепцію земельної реформи, і необхідні законопроекти. Я сподіваюся, що найближчим часом ці документи будуть розглянуті, пройдуть громадські обговорення в усіх регіонах України”, - сказав Янукович.
За словами Президента, кожна людина повинна отримати можливість висловити свою точку зору з цього питання. “У липні-серпні ми будемо обговорювати, і скоріш за все, у вересні Верховна Рада розгляне законопроекти”, - сказав він.
Янукович наголосив, що земельна реформа має відрегулювати питання оренди та продажу землі.
“Ця реформа дасть можливість власникам паїв - а їх близько 6,5 мільйона - отримати справедливу ціну на оренду землі, а з часом буде можливість за їхнім (пайовиків) бажанням під певні умови, як тільки вони будуть відпрацьовані, - і продати (землю). Але лише тут, у межах країни”, - сказав він.
Янукович висловив упевненість, що земельна реформа зніме корупцію в цьому питанні, створить умови для ефективного використання земель сільськогосподарського призначення та підніме виробництво на селі. “Ми закладемо в цю реформу такі мотивації, які стимулювали б аграрний сектор економіки. Це - головна мета”, - зазначив Президент.