Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Причина спалаху коронавірусу у Першотравенську


08.04.2020

Спалах коронавірусу у Дніпропетровській області почався через збори представників харизматичних церков у Першотравенську.  Наразі у місті зафіксували 21 випадок зараження, у всій області – 41.
 У Першотравенську відбулося зібрання на базі Міжнародного біблійного коледжу. Як стверджують організатори, вони ці збори скасували, але так чи інакше на збори з’їхалося кілька сотень людей з різних міст і навіть країн. У цілому кілька сотень людей розміщувалися по будинках. Частина з приїжджих знаходиться до сьогоднішнього дня в Першотравенську», – повідомив голова обласної ради Святослав Олійник.
За словами Олійника, саме із Першотравенська вірус почав ширитись по інших містах: «Наприклад, третій заражений в Новомосковську  теж  з Першотравенська приїхав, людина із Синельниківського району –  з Першотравенська прибув».
Наразі поліцією встановлені всі учасники зібрання. Ситуація, як каже голова обласної ради, контрольована. Водночас Олійник розповів, що дві особи, у яких підтвердили COVID-19, і вони про це знали, покинули місце ізоляції та вирішили поїхати до Дніпра. Вони були спіймані, оштрафовані і повернуті додому. Наразі місцева влада прийняла рішення про обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста з 8 квітня. 
Позачергова обласна комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення про обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста. Вони діють з 9-ї години ранку 8 квітня. Такі заходи необхідні, аби зупинити розповсюдження коронавірусу, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 
 «6 квітня у Першотравенську виявили 6 випадків COVID-19. Сьогодні разом із поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. На жаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб. Загалом у місті – 21 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції», – зазначив він. 
Обласна комісія з питань ТЕБ і НС обмежила виїзд з Першотравенська та в’їзд до нього, аби зупинити розповсюдження хвороби. Відповідне рішення має прийняти і міськрада Першотравенська.«Обмеження стосуються всіх транспортних засобів. Дозвіл матиме лише стратегічно важливий транспорт – вантажівки з продуктами, медикаментами, автобуси, що перевозять працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, – сказав Олександр Бондаренко. – На всіх блокпостах – медичні бригади, які перевіряють водіїв та пасажирів на симптоми коронавірусу».
Учора служба ДСНС розпочалатотальну дезінфекцію вулиць та під’їздів у Першотравенську. Туди додатково завозять дезінфікуючі засоби. Очільник області додав, що Першотравенська міська лікарня має інфекційні бокси, готові приймати хворих. В разі необхідності, «важких» пацієнтів направлятимуть до лікарень  Дніпра. Він також закликав мешканців Першотравенська дотримуватися карантину.