Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Випробування… дощем


18.04.2014

У принциповому матчі із запорізьким «Металургом» «Дніпро» отримав перемогу з рахунком 1:0  і покращив свої шанси у боротьбі за перше місце.

Головні конкуренти «Дніпра» напередодні того суботнього вечора вже зіграли свої матчі. У Полтаві «Ворскла» сенсаційно перемогла донецький «Шахтар» (1:0), а у Львові «Карпати» змогли «вирвати» нічию у грі з київським «Динамо» (2:2). Відтак «Дніпру» треба була лише перемога.

Впродовж всієї гри і футболістів, і газон стадіону щедро поливав холодний весняний дощ. І вся технічна перевага господів поля «розбивалась» у калюжах «Дніпро Арени». Атакувальні дії ж «Дніпра» переривались обороною запорізьких футболістів. Добре виручав гостей і їхній воротар Максим Старцев. Час спливав, наставник «Дніпра» зробив усі три заміни, а м’яч вперто не йшов у ворота «Металурга». І лише на 75 хвилині уболівальники забули про холодний вечір і почали скандувати «Гол!» після того як Канкава віддав хороший пас на Зозулю. Перший удар Старцев відбив, але Роман виявився першим на підборі, віддав Селезньову – і Євген зробив свою справу.

До завершення матчу залишалось не так вже й багато часу, однак «Дніпро» мав ще кілька нагод подвоїти рахунок. Однак 100-й, ювілейний матч «Дніпра» на «Дніпро Арені» завершився мінімальною перемогою підопічних Хуанде Рамоса.

«З перемогою вас! Вважаю, що вона була вас більш необхідна. Ми вирішуємо діаметрально протилежні завдання, і в «Дніпра» з’явились реальні шанси на золото у зв’язку із сьогоднішніми результатами, - сказав після матчу наставник «Металурга» Олег Таран.

Олександр Петренко, спортивний оглядач «СН».

 

P.S. Захисник "Дніпра" Джаба Канкава удостоївся нагороди МНС України за те, що врятував життя динамівця Олега Гусєва. Знак Пошани Державної служби України з надзвичайних ситуацій грузинському легіонеру «Дніпра» вручив народний депутат України, генерал-лейтенант Віктор Бутківський.

25 тур. Результати матчів:

«Іллічівець» - «Волинь»                  1:0

«Металург» Д. – «Севастополь»      3:0

«Зоря» - «Чорноморець»                1:0

«Металіст – Таврія»                       1:0.

У вівторок , 15 квітня, «Дніпро» вдома зіграв пропущений матч 19 туру з луцькою «Волинню» і виграв з рахунком 5:1. Чотири голи – на рахунку Матеуса.