Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Волонтерський проект «Від ізоляції до інтеграції»


12.01.2018

Протягом грудня 2017 року студенти Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» відвідали дитячий будинок-інтернат № 6, Комунальний заклад «Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради з майстер-класами.

Сьогодні «Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат» охоплює велику кількість вихованців з різних сіл і міст Дніпропетровщини, зокрема із селища Гвардійське, із сіл Губиниха,  Новоселівка, Панасівка Новомосковського району, із села Водяне Верхньодніпровського району, із сіл Башмачка і Сурсько-Михайлівське Солонянського району, із сіл Червоний Яр Криничанського району,  Гаврилівки Покровського району, міст Підгородне, Кам’янське і Марганець.
У рамках ініційованого директором Центру профтехосвіти Ніни Войтович проекту «Від ізоляції до інтеграції» на базі закладу було організовано три бригади за спеціальностями  «Квітникар-декоратор», «Кухар-кондитер» і «Перукар». Учні груп КД-17-2, КД-16-5 та майстри виробничого навчання провели майстер-класи з квітникарства для дітей з особливими потребами: вони розмальовували на папері ялинки, виготовляли сніжинки, сніговиків, зайчиків, Снігуроньку та Діда Мороза, застосовуючи техніку моделювання і вирізання.
Учні інтернату охоче долучилися до новорічної творчості, це сприяло розвитку їхньої творчої уяви, відкрило можливість повірити у власні сили. Майстерність фахівців та новорічна тематика виробів справили незабутні враження на всіх учасників майстер-класу.
 Бригада «Кухарів-кондитерів», яку представили учні груп КК-17-22, КК-16-23, КК-17-14, навчали дітей розмальовувати кондитерськими фарбами святкові тістечка, печиво у формі ялинок, сніжинок, рукавичок. Їхня старанність, креативність виявлялась у майстерності барвистих, яскравих розмальовок для ласощів. Майбутні кухарі  вправно керували процесом декорування смаколиків, а діти  різного віку брали безпосередню участь у розмальовуванні смачних пряників.   
Дітям дуже сподобалися майстер-класи, вони отримали чимало  позитивних емоцій під час цих заходів, посмакували ласощами, провели час з користю для себе, а учні та викладачі Центру пообіцяли, що ще завітають до них на гостину.
Третю бригаду «Перукарі» представляли учні групи ПМП-16-16, які  робили дітям гарні зачіски, творчо  підійшовши до створення образу, придумували стильну стрижку для кожного із бажаючих. 
Успішним завершенням заходу стала колективна виставка творчих робіт вихованців Центру. Таким чином, студенти реалізували на практиці набуті знання, поділилися своїми вміннями з дітьми, які потребують особливої уваги. Крім, того презентували перед ними такі важливі і затребувані на ринку праці спеціальності, які отримують у «Дніпровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу».
Наталія БІДНОВА,
учитель-методист 
ДПТНЗ «Дніпровський центр професійно-технічної освіти 
туристичного сервісу».
На знімку:
новорічні прикраси на пряники-ялинки вміло наносять майбутні кондитери  «Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу».