Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Адміністративні послуги для мешканців Григорівського старостинського округу Васильківської ТГ


21.07.2023

З метою реалізації податкового сервісу стосовно якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС для платників податків нещодавно здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до села Григорівка Григорівського старостинського округу (далі – Григорівський СО) Васильківської територіальної громади (ТГ).
Виїзд здійснено під керівництвом та за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія, начальника Васильківської ДПІ ГУ ДПС Бондаренко Маргарити, фахівців Васильківської ДПІ ГУ ДПС та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.
Під час зустрічі у режимі відеозв’язку Леонов Валерій привітав мешканців села Григорівка, які завітали до мобільного ЦОПу, та акцентував увагу присутніх на послугах, які платники можуть отримати у ЦОПі, та важливих питаннях – оформленні трудових відносин із найманими працівниками відповідно до норм чинного законодавства та своєчасній сплаті податків – надзвичайно важливих чинників зміцнення економіки та обороноздатності нашого регіону і країни в цілому, особливо у нелегкий для нашої держави час, та забезпечення соціальних гарантій громадян.
Присутніх мешканців села Григорівка керівник податкової інспекції ознайомила з переліком документів, що потрібні для отримання у мобільному ЦОПі адміністративних послуг, а також з режимом роботи ЦОПу та контактними номерами телефонів для отримання відповідей на питання, надала роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. У ході проведення заходу присутні отримали інформаційно-роз’яснювальні матеріали ГУ ДПС та ознайомлені зі сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.
Особливу увагу присутніх начальник Васильківської ДПІ ГУ ДПС звернула на необхідність внесення змін до адрес фізичних осіб до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків у зв’язку зі змінами назви населених пунктів і вулиць та приведення таких даних у відповідність з документами, що посвідчують особу.
Враховуючи, що мобільний ЦОП у селі Григорівка відвідали підприємці – представники малого та середнього бізнесу і керівники підприємств аграрного сектору, обговорювались питання щодо легалізації ринку праці, порядку реєстрації РРО/програмних РРО у сфері торгівлі та послуг. Платників проінформовано про відокремлені пункти реєстрації КНЕДП ДПС.
Під час роботи мобільного ЦОПу відвідувачі отримали відповіді на актуальні питаннями податкового законодавства, зокрема, стосовно порядків заміни реєстраційного номеру картки платника податків (далі – РНОК ПП), у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, отримання РНОК ПП для малолітніх дітей; уточнення даних про земельні ділянки та прав на пільги щодо сплати податків і порядку їх отримання; заповнення річної податкової декларації про майновий стан і доходи та порядку отримання податкової знижки; сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та порядку розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання; порядку  користування Електронним кабінетом.
Під час виїзду мобільного ЦОПу працівниками податкової інспекції прийнято: 48 заяв на проведення звірки з плати за землю; 16 заяв за формою № 5ДР, у тому числі 1 – від внутрішньо переміщеної особи з Донецької області; 9 заяв щодо уточнення реквізитів рахунків для сплати податків; 8 заяв на проведення звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 6 заяв за формою № 10ДР і також видано 12 РНОК ПП.  
Зі старостою Григорівського СО обговорені питання подальшої співпраці задля надання якісних  адміністративних послуг під час виїзду мобільного ЦОПу.