Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Аграрії можуть скористатися новою програмою підтримки


08.09.2022

Фермери Дніпропетровщини можуть отримати грошову допомогу. Все завдяки новій програмі підтримки малих агровиробників. Тих, хто обробляє від 1 до 120 га або утримує від 3 до 100 корів. Аби долучитися, необхідно подати заявку на сайті ДАР – Державного аграрного реєстру. Про це стало відомо на брифінгу в Дніпропетровській ОВА.
«В Україні запрацювала єдина цифрова платформа для сільгоспвиробників – Державний аграрний реєстр. Аби долучитися, достатньо декількох хвилин. Натомість можна отримати доступ до інформації про наявні програми підтримки», – зазначила начальниця управління департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Любов Клімович.
Вона додала: нині триває прийом заявок на отримання допомоги, що фінансується Євросоюзом. Її розмір – 3 100 грн. на один гектар сільгоспугідь або 5 300 грн. на кожну корову. Повертати гроші не треба.
За отримані кошти аграрії зможуть відремонтувати техніку, закупити насіння для посівної, дизельне пальне, добрива, корми.
«Державний аграрний реєстр – дуже зручна платформа. На ній уже зареєструвалися 200 наших учасників, – розповів заступник голови асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Олександр Чебанов. – Вдячні державі за підтримку. Такі програми поширені в Євросоюзі, а тепер є і у нас. Ця допомога суттєва і своєчасна».
Дедлайн подачі заявок на участь у програмі підтримки – 15 листопада 2022 року. 
Програма поширюється на всю Україну, окрім тимчасово окупованих територій і тих, що офіційно визнані зонами бойових дій.