Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фантастичні новинки


24.11.2021

Виростити власні овочі не так вже і складно. Згадую минуле літо, де ми були з шаленим урожаєм. Сприяли цьому погода і гарний догляд. Особливо порадували помідори. Наші рослини не хворіли. Бо вже багато років дотримуємося таких правил – перегній під осінню оранку, пасинкування, обривання нижніх листочків, підв’язка кущів до кілочків. Завдяки цим процедурам ми економимо на обробках рослин дорогими препаратами і в такий спосіб обходимося без хімії – не обприскуємо рослини від хвороб навіть для профілактики. Але головна заслуга рекордного врожаю – сучасні сорти, завдяки яким можна без особливих витрат і зусиль виростити рекордну кількість плодів.  
Щороку я випробовую новинки, за деякими спостерігаю декілька років. Екзамен проходять не всі, відбираю тільки найкращі. Тож цього разу хочу розповісти читачам про найкращі новинки, які показали себе на всі 100 відсотків. Насамперед відзначу дуже врожайний сорт власної селекції Синя груша. Він має декілька досить оригінальних характеристик. Його плоди мають грушеподібну форму фіолетового забарвлення. Сорт вирізняється раннім строком дозрівання і дуже солодкими, смачними плодами масою 150-200 г. М’якоть щільна й у той же час соковита. Дуже смачний у консервованому виді, салатах. Цей сорт припав до вподоби багатьом городникам, які вже встигли виростити його у минулому сезоні. Усі в захваті від краси плодів, врожайності та стійкості до хвороб.
Розповім і про унікальну новинку власної селекці] – сорт Кураж. Цей помідор ніхто ще не вирощував, окрім мене і про нього я не розповідав. Це надзвичайно оригінальний сорт, який здивуває незвичайним поєднанням кольору і смаку.  Круглі,  плямисті плоди, які мають декілька кольорів і відтінків – рожевий, жовтий, оливковий та шоколадний. Кожен плід різний: один зі смугами, інший плямистий. М’якуш – оливково-шоколадний, а серединка плода – рожева. Цей ефект робить мій сорт одним із найцікавіших серед усіх відомих екзотичних сортів. Вага від  150 до 200 г. Плоди значно перевершують за смаком і солодкістю багато томатів із червоним та рожевим забарвленням. Кураж містить набагато більше каротину і не викликає алергійних реакцій. Сорт відмінно підходить для дитячого і дієтичного харчування. 
Кущ заввишки сягає метра. Врожайність досить висока – до 7 кг із куща. Цей ранній сорт можна вирощувати як у відкритому ґрунті, так і в теплиці Плодоносити буде до заморозків. 
Середньоспілий, високопродуктивний, великоплідний сорт Дядя Еверет (США) відзначається доброю зав’язуваністю плодів за будь-яких погодних умов. Гарантовано забезпечує високий врожай. Плоди цього сорту прекрасно підходять для салатів та соку. Кущ заввишки 1,3 м, плоди круглясті, вагою до 300-400 г, дуже красивого малинового кольору, із м’ясистим соковитим м’якушем, з підвищеним вмістом лікопіну і цукрів. Середній урожай – близько 10 кг з куща.
Найкрасивішим цього літа був сорт Вогонь кохання. Я його отримав від французького колеги. За його словами, цей сорт уже десятки років прикрашає його городину. А цього літа і моя родина милувалася цими помідорами. Плоди красиві, жовті з помаранчевими штрихами. Незрілі плоди ще красивіші – на салатовому фоні темно-зелені полоси. За формою плоди плесковаті, злегка ребристі, з малою кількістю насіння, щільні та важкі. До початку серпня з нетерпінням чекали, коли ж вони дозріють, адже сорт середньостиглий і плодоносить до заморозків. За сезон ми збираємо до 20 кг плодів з однієї рослини. Бурі та зелені плоди перед заморозками можна зірвати з куща й укласти в будинку, найкраще під ліжком. Там у теплі й без світла вони можуть лежати дуже довго. Всі плоди на рослині великі, особливо перші – вагою до 500 г і більше. Смакові й засолювальні якості заслуговують найвищої оцінки. Окрім того, сорт стійкий до фітофторозу й кореневої гнилі.
 Це дуже рідкісний сорт, який я отримав із Франції. Купити насіння у вас не вийде, бо його не продають на базарі або у магазинах. Тому пропоную вам, любі читачі, виростити цей фантастичний сорт! 
Якщо ви бажаєте посадити у себе на грядці Вогонь Кохання, я з радістю готовий поділитися цим сортом і надіслати його всім бажаючим БЕЗКОШТОВНО. Для отримання насіння, не забудьте покласти конверт із зворотною адресою.
 
Руслан ДУХОВ. 
вул. Тюркіна, буд. 41, с. Мишурин Ріг, Кам’янський район,  Дніпропетровська область.  51610 
www.doohoff.com