Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фотоконкурс: шукаємо таланти


10.02.2021

У цьому році зима виконує своє призначення. Зі снігом, морозом. 
Є робота для комунальників, є й дозвілля для дітей, а для творчих людей є що й  сфотографувати. Так у селі Горького Дніпровського району Дніпропетровської області  пройшов фотоконкурс  «Зимонька-зима». Першість здобули  Віталій Корой, Любов Бондаренко, Анастасія Титаренко. 
Чим відрізняються аматорські фотознімки? Людина не задумується над освітленням предмета зйомки,  над тим, як краще сфокусувати його. Пересічний фотограф сприймає світ з особливим відчуттям побаченого.  Оточуючий світ для нього особливий, такий, яким його він сприймає. 
Так, наприклад, переможець фотоконкурсу Віталій Корой у світлині «Зимовий  вечір» бачить ліричний настрій зимового вечора. А у світлині «Дорога» Любові Бондаренко авторка побачила у звичайній сільській дорозі, якою ходить до крамниці, щось особливе. Знімок Анастасії Титаренко «Ялинка» теж заслуговує  на увагу. Адже ми живемо не у Карпатах, у нашому селі не так багато ялинок. Напевно, вона зі своїм маленьким сином шукали зайчика. Ось і сфотографували цю зелену красуню.
Валентина ШЕВЧЕНКО, 
фотожурналіст, член НСЖУ.
с. Горького, Дніпровський район, 
Дніпропетровська область.