Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Мільйонна оборудка із виготовлення та збуту фальсифікованого насіння – судитимуть учасників організованої групи


26.07.2023

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами шахрайства та незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, що завдали матеріальної шкоди у великому розмірі (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 229 КК України).
Слідством встановлено, що двоє мешканців м. Новомосковськ організували шахрайську схему виробництва та збуту фальсифікованої насіннєвої сільськогосподарської продукції. Для реалізації оборудки вони залучили ще двох знайомих. 
Обвинувачені закуповували насіння невідомого походження, фарбували, фасували та продавали під видом відомих світових торгових марок.  Реалізовували фальсифікований товар фермерським господарствам та приватним підприємствам поштовими замовленнями по території Дніпропетровської області.
Протиправно отримані кошти організатори  розподіляли між учасниками групи в залежності від покладених функцій.
Відповідно до висновків судових економічної та у сфері інтелектуальної власності експертиз, сума збитків потерпілим становить майже 2 млн грн. 
Під час обшуків за місцями мешкання обвинувачених та складських приміщеннях вилучено понад 200 мішків підробленого товару, грошові кошти, банківські картки, телефони, комп’ютерну техніку, «чорнову» документацію. 
Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі співробіниками Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.