Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині ліквідовано канал збуту наркотиків – підозрюються четверо місцевих 


20.06.2023

За процесуального керівництва Синельниківської окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру чотирьом місцевим мешканцям за фактами придбання, зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу та незаконного придбання, зберігання, збут особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства, підозрювані налагодили незаконну схему одержання прибутку від обігу наркотиків на території області.
Вони вирощували рослини конопель на земельних ділянках за місцем мешкання. У подальшому виготовлений товар зберігали у гаражних приміщеннях та збували методом «із рук в руки». Оплату за «товар» від покупців приймали на банківські картки та готівкою.
У ході спецоперації проведено 26 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено понад 3500 рослин конопель, насіння, 8,5 кг канабісу, обладнання для фасування, патрони, гранати, зброю, мобільні  телефони, грошові кошти та автомобілі. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 2,5 млн. грн.
Наразі підозрюваних затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Також вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно.
Заходи із викриття проводились прокурорами Синельниківської та Першотравенської окружних прокуратур спільно зі співробітниками районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід - відділом УСБУ в м. Павлоград.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.