Поточний № 4 (1431)

02.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Наприкінці року країни-члени вирішуватимуть питання про відкриття перемовин щодо вступу україни в єс 


27.10.2023

Україні вдалося зробити суттєві кроки для того, щоб привести законодавство до стандартів ЄС: це і прийняття реформ, верховенство права, боротьба з корупцією, захист прав людини. І вже після звіту про втілення семи рекомендацій Єврокомісії, країни-члени в грудні 2023 року будуть розглядати питання відкриття вступних переговорів. На цьому під час круглого столу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Єннес де Мол
Однак він застеріг, що перемовини щодо вступу можуть зайняти навіть кілька років.
«В кінці листопада Єврокомісія опублікує звіт щодо семи рекомендацій. І в грудні країни-члени будуть вирішувати питання щодо відкриття і початку переговорів про вступ до ЄС. Звичайно, тільки переговори можуть зайняти досить багато часу або певні роки, і ми повинні вже готуватися до того, щоб не було розчарування пізніше. І треба презентувати реалістичну картину громадянам», – пояснив він.
Окрім підготовки України, наголосив Єннес де Мол, Європейський Союз також повинен виконати «домашню роботу», аби бути готовим прийняти до свого складу Україну.
«В ЄС ми також повинні провести багато домашньої роботи для того, щоб бути готовими прийняти Україну в ЄС. Це одна з найбільших країн-членів, і це буде мати величезні наслідки для прийняття наших внутрішніх рішень, а також для нашого бюджету, скільки ми будемо витрачати. І на це піде час, і треба впровадити певні зміни. І це тільки той процес, який є на початку шляху, бо інтеграція з ЄС ніколи не закінчується, багато буде змін, і всі країни-кандидати повинні адаптуватися до цих змін», – додав посол Королівства Нідерландів.
Крім того, Єннес де Мол наголосив, що Нідерланди і надалі підтримуватимуть прагнення та роботу України в питаннях вступу в ЄС.
«Я хотів би підкреслити ще раз, що ми підтримуємо з щирого серця бажання України до європейської інтеграції. Я впевнений в тому, що Україна продовжуватиме рухатися в такому ж напрямку. А Нідерланди будуть завжди стояти поруч з Україною та прагматично її підтримувати», – додав він.