Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Планував серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури Дніпропетровщини – затримано брата екснардепа-зрадника


19.05.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації вчинення замаху на здійснення диверсії в умовах воєнного стану та незаконного зберігання вогнепальної зброї та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, брат колишнього народного депутата, засудженого за держзраду, мав подвійне громадянство та підтримував постійний зв’язок з представниками держави-агресора. З метою дестабілізації ситуації у регіоні та сприяння РФ у підриві обороноздатності України, підозрюваний планував здійснити серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури Дніпропетровщини. 
Під час обшуків у спеціально обладнаному схроні виявлено зброю та боєприпаси, вибухові речовини, банківські картки та паспорт громадянина РФ, також вилучено картографічні матеріали і креслення щодо низки об’єктів транспортної та критичної інфраструктури.
Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.