Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Посвята молодих лікарів – в обласному центрі здоров’я з’явилася нова традиція.


09.08.2022

Сьогодні вперше була проведена урочиста церемонія випуску лікарів-інтернів, які переходять на роботу у медичні заклади. А також – посвята тих, хто тільки прийшов до інтернатури.
«Символічно, що випускний наших інтернів – 9 серпня – співпадає з Днем святого цілителя Пантелеймона (цей святий у християн здавна вважається покровителем медиків та хворих). Тож ця подія стане для нас започаткуванням добрих традицій та служитиме знаком вдячності всім медикам та науковцям, які готують наступні покоління фахівців лікувальної справи. А для наших молодих колег – ще одним особливим моментом у їх житті», – розповів головний лікар закладу.
У 2022 році на базі центру здоров’я навчання пройшли 45 інтернів. З них 10 випускників вже закінчили інтернатуру, 25 – тільки почали.
«Я пишаюся, що можу працювати поряд з такими досвідченими лікарями, вчитися у них. І сьогоднішнє свято дуже нас надихає, дарує відчуття початку нового етапу життя. Впевнена, посвята стане доброю традицією на багато років вперед!» – сказала лікарка-інтерн обласного центру здоров’я.
Загалом за 40 років існування інтернатуру на базі лікарні пройшли близько двох сотень інтернів.
На базі медзакладу працює 7 кафедр Дніпропетровського державного медичного університету.
«Тут студенти-медики проходять інтернатуру за спеціалізацією: педіатр, неонатолог, акушер-гінеколог, хірург дитячий, анестезіолог, анестезіолог дитячий, отоларинголог, отоларинголог дитячий», – розповіла ректорка Дніпропетровського державного медичного університету Тетяна Перцева.