Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Щедрі роси у червні – на врожай


03.06.2022

У перших числа червня дощ –
далі весь місяць буде без опадів. 
Щедрі роси у червні – на врожай.
Багато оводів – врожай на огірки.
Багато комарів – врожай на ягоди, а мошки – на гриби.
Часті блискавиці у червні – на врожай зернових.
Крапля у червні – не дощ, але корисна.
Дощ не треба просити, він прийде, як будеш косити.
25 червня день починає зменшуватися.
1 червня. Місяць у  Раку, зростаючий. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування томатів. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, обрізання і щеплення дерев. 
2 червня. Місяць у Раку, зростаючий. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування томатів. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, обрізання і щеплення дерев..
3 червня. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування томатів. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, обрізання і щеплення дерев.
4 червня. Місяць у Левові, зростаючий. Боротьба з хворобами й шкідниками саду та городу. Полив та удобрення дерев, плодових чагарників та садової суниці. Видалення вусів суниці садової, квіткових стрілок на цибулі та часнику. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
5 червня. Місяць у Левові, зростаючий. Перша чверть. Боротьба з хворобами й шкідниками саду та городу. Полив та удобрення дерев, плодових чагарників та садової суниці. Видалення вусів суниці садової, квіткових стрілок на цибулі та часнику. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
6 червня. Місяць у  Діві, зростаючий. Перша чверть. Ділення садових багаторічників. Викопування, просушування та закладка на зберігання цибулин тюльпанів, гіацинтів, пізньоквітучих дрібноцибулькових.
7 червня. Місяць у  Діві, зростаючий. Перша чверть. Ділення садових багаторічників. Викопування, просушування та закладка на зберігання цибулин тюльпанів, гіацинтів, пізньоквітучих дрібноцибулькових.
8 червня. Місяць у  Діві, зростаючий. Перша чверть. Ділення садових багаторічників. Викопування, просушування та закдладка на зберігання цибулин тюльпанів, гіацинтів, пізньоквітучих дрібноцибулькових.
9 червня. Місяць у Терезах, золстаючий. Проріджування моркви, буряка, кореневої петпушки, пастернаку. Збір врожаю ранніх ягід, профілактика гнилі суниці садової. Збір насіння ранньоквітучих садових багаторічників.
10 червня. Місяць у Терезах, зростаючий. Проріджування моркви, буряка, кореневої петрушки, пастернаку. Збір врожаю ранніх ягід, профілактика гнилі суниці садової. Збір насіння ранньоквітучих садових багаторічників.
11 червня. Місяць у  Скорпіоні, зростаючий. Підгортання картоплі, пасинкування і підвязування помідорів, огірків. Пересадка та ділення Живцювання кімнатних рослин.
12 червня. Місяць у  Скорпіоні. Повня. Не рекомендується посадка і пересадка трав’янистих культур. Боротьба зі шкідниками саду та городу. 
13 червня. Місяць у Стрільці, Повня. Прополка, полив, закладка компостної ями. Приготування зелених добрив. Посів, пересадка та ділення рослин не рекомендується.
14 червня. Місяць у Стрільці, Повня. Прополка, полив, закладка компостної ями. Приготування зелених добрив. Посів, пересадка та ділення рослин не рекомендується..
15 червня. Місяць у  Козерозі. Повня. Прополка, полив, закладка компостної ями. Приготування зелених добрив. Посів, пересадка та ділення рослин не рекомендується..
16 червня. Місяць у  Козерозі, спадаючий. Живцювання кімнатних рослин. Викопування, просушування і закладання на зберігання цибулин тюльпанів, гіацинтів, пізньоквітучих дрібноцибулькових.
17 червня. Місяць у  Водолії, спадаючий. Боротьба з хворобамии та шкідниками саду. Та городу. Полив та удобрення дерев, плодових чагарників та садової суниці. Видалення вусів суниці садової, квіткових стрілок на цибулі та часнику. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
18 червня. Місяць у  Водолії, спадаючий. Боротьба з хворобамии та шкідниками саду. Та городу. Полив та удобрення дерев, плодових чагарників та садової суниці. Видалення вусів суниці садової, квіткових стрілок на цибулі та часнику. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
19 червня Місяць у  Рибах,  спадаючий. Полив і внесення добрив. Розпушування, культивація та мульчування грунту у саду, на городі, у квітнику.
20 червня. Місяць у Рибах, зростаючий, Третя чверть. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування помідорів, огірків. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу, кервелю.
21 червня. Місяць у Рибах, зростаючий, Третя чверть. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування помідорів, огірків. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу, кервелю.
22 червня. Місяць в  Овені, зростаючий. Третя чверть. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування помідорів, огірків. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу, кервелю.
23 червня. Місяць в  Овені, зростаючий. Третя чверть. Підгортання картоплі. Пасинкування та підв’язування помідорів, огірків. Повторний посів однорічних пряних культур: кінзи, кропу, кервелю.
24 червня. Місяць у  Тельці,  спадаючий. Полив і внесення добрив, розпушування ґрунту, стрижка живоплотів.
25 червня. Місяць у  Тельці,  спадаючий. Полив і внесення добрив, розпушування ґрунту, стрижка живоплотів. Збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізування квітів. Посаджені у цей день домашні квіти швидше розквітають.
26 червня. Місяць у  Близнюках, спадоючий. Полив і внесення добрив, розпушування, культивація ґрунту в саду, городі, квітнику. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
27 червня. Місяць у  Близнюках, Молодик. Проріджування моркви, буряка, кореневої петрушки, пастернаку. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується. 
28 червня. Місяць у  Близнюках, Молодик. Проріджування моркви, буряка, кореневої петрушки, пастернаку. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується. 
29 червня. Місяць у  Раку.  Молодик. Проріджування моркви, буряка, кореневої петрушки, пастернаку. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.
30 червня. Місяць у  Раку.  Молодик. Не рекомендується проводити посіви та посадки. Рекомендується проводити обприскування та обкурювання, підстригати дерева і кущі, прищипувати, прополювати. Посів, пересадка й ділення рослин не рекомендується.