Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Дніпрі судитимуть учасників злочинної організації, що налагодила наркобізнес 


12.07.2023

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників наркоугруповання. 
Їм інкриміновано створення та участь у злочинній організації, незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, збут метамфетаміну та вчинення інших злочинів у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).  
Розслідуванням встановлено, що мешканець Дніпра створив злочинну організацію, що займалася виготовленням та збутом метамфетаміну. До «бізнесу» він залучив трьох знайомих, кожен із яких виконував функції за заздалегідь узгодженим планом. «Кришував» незаконну діяльність місцевий правоохоронець. 
Виготовляли психотроп у спеціальній нарколабораторії, інгредієнти завозили з-за кордону, замовлення приймали через месенджер та збували дрібними й оптовими партіями на всій території області. Щомісячно обіг із реалізації складав майже 5 млн. грн.  
Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників злочинної організації вилучено психотропну речовину, наркотичний засіб – канабіс, спеціальне обладнання, мобільні телефони, банківські карти та грошові кошти. 
Наразі четверо обвинувачених перебувають під вартою. За клопотанням прокурора судом накладено арешт на їхнє нерухоме майно. 
Крім того, встановлюється місцезнаходження правоохоронця, його оголошено у розшук. 
Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управлінням ДБР у Полтаві, оперативний супровід – працівники СБУ у Дніпропетровській області.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду. 
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.