Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Українська кухня від 22.07.2022


21.07.2022

КАРТОПЕЛЬКА «ШВИДКА»
3 картоплини, 2 яйця, сіль, перець, приправи - за смаком, олія для смаження.
Картоплю чистимо, миємо і тремо на велику тертку. Додаємо яйця, сіль, перець, приправу. Добре вимішуємо. На розігріту сковороду викладаємо картопляно-яєчну суміш тонким шаром по всьому діаметрі сковороди, тобто як млинчик. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. З такої кількості продуктів вийде 3-4 млинчики. От і все. На смак виходить дрібно смажена картопелька.
 
КАПУСНЯК З ГРИБАМИ 
На 800 г квашеної капусти - 400 г картоплі, по 1 кореню моркви, пастернаку і селери, 1 цибулину, 60 г сушених грибів, 2 ст. ложки олії, 1 чайну ложку цукру, 1 лавровий лист, 2 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки чи кропу.
Гриби промивають, розмочують і варять. Зварені гриби відкидають на друшляк і шаткують, а відвар проціджують. У квашену капусту додають частину грибного відвару, цукор і тушкують до повної готовності. У грибний відвар, який лишився, кидають картоплю, доводять до кипіння, кладуть напівтушковану капусту, гриби, злегка обсмажені й нарізані корені моркви, пастернаку, селери та цибулю і доводять до повної готовності картоплі й овочів. Подаючи на стіл, капусняк посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.