Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Затримано співробітника «Укрзалізниці», який передавав ворогу дані про переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ


19.06.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівнику регіональної філії «Придніпровська залізниця» за фактами державної зради та незаконного придбання, носіння, зберігання бойових припасів (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, мешканець Павлограда, підтримуючи ведення повномасштабної війни рф проти України, налагодив зв’язок з представником  генштабу зс рф.
У силу займаної посади підозрюваному було відомо про переміщення залізницею підрозділів ЗСУ, вантажів військового та стратегічного значення на території області. 
До «обов’язків» агента входило інформування ворога щодо кількості, типу, напрямку військової техніки, місцезнаходження залізничних мостів, тягових підстанцій та місця дислокації українських військових. 
Зібрані розвіддані  проросійськи налаштований чоловік передавав  через месенджери Viber та Telegram у вигляді відеозаписів та текстових повідомлень.
Крім того, під час обшуків за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено понад 1 тис штук набоїв, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
Інформатора затримано у порядку ст. 208 КПК України під час виконання чергового завдання куратора. 
За клопотанням прокурора підозрюваного взято під варту без визначення розміру застави. 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.