Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Безпекова угода з Німеччиною – один із найпотужніших документів в українській історії


16.02.2024

Президент України Володимир Зеленський назвав підписану Угоду про співробітництво у сфері безпеки з Німеччиною одним із найпотужніших документів в українській історії.
За словами Володимира Зеленського, підписана сьогодні безпекова угода – це безпрецедентний документ, який відображає не лише досягнутий Україною та Німеччиною рівень двосторонніх відносин, а й фундаментальну роль Берліна у збереженні нормальності у Європі та світі.
«Щорічна фінансова підтримка нашої оборони. І на цей рік визначено понад 7 мільярдів оборонної підтримки. Це чіткі контракти, чітке постачання. В угоді абсолютно раціонально прописані пункти щодо відповідальності росії та всіх російських воєнних злочинців за скоєне проти України й українського народу. Кожен воєнний злочин окупантів має бути покараний, і це цілком справедливо», – зазначив глава держави.
Влодимир Зеленський акцентував, що в угоді також принципово визначені позиції щодо санкцій проти росії, російських активів, які заморожені в різних юрисдикціях.
«Кожен такий актив держави-терориста має бути конфіскований і спрямований на захист від агресії росії, спрямований на відбудову після російського терору», – зазначив Президент.
Ще один пункт, на якому зосередив увагу глава держави, це те, що в угоді відображені й чіткі позиції щодо європейської, євроатлантичної інтеграції України.
«Наша держава де-факто вже є частиною європейської та євроатлантичної спільнот, і це має бути закріплено юридично – у свій час», – наголосив він.
Глава держави подякував командам України та Німеччини за підготовку цього документа.