Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Мінреінтеграції закликали мешканців окупованих територій ігнорувати «вибори» РФ


15.03.2024

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук закликала українців не ходити на окупантські псевдовибори на тимчасово окупованій території України та натомість евакуюватись звідти. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.
Ірина Верещук порадила всіляко уникати участі у псевдовиборах. Тим паче не вдаватися до колабораційної діяльності, не допомагати окупантами проводити фейкові вибори. І закликала намагатись виїхати з тимчасово окупованої території України. Зокрема, через пункт пропуску «Колотилівка – Покровка», який працює щоденно.
За словами віцепрем'єра, потрібно зробити все, щоб виїхати, адже жодні права, свободи, міжнародні правила і конвенції на тимчасово окупованих територіях не діють. Там немає будь-яких міжнародних організацій.
«Тому якомога менше контакту з окупаційною владою і якомога швидше намагатися евакуюватися. Окупанти можуть обирати собі кого завгодно і що завгодно розповідати у своє виправдання. Головне – щоб українські громадяни всіляко уникали участі у цьому фарсі», – підсумувала Ірина Верещук.
Нагадаємо, у Росії так звані «вибори» президента триватимуть три дні – з 15 до 17 березня 2024 року.
Російський диктатор Володимир Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар Кремля Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.