Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Два прямих влучання по ДніпроГЕС


22.03.2024

У Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання – в ГЕС-1 і ГЕС-2. Друга у критичному стані і наразі невідомо, як вона зможе працювати. Про це повідомив директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі «Радіо Свобода».
«Ми втрачаємо станцію. У Запоріжжі станція ДніпроГЕС складається з двох станцій – ГЕС-1 і ГЕС-2. ГЕС-2 під загрозою, що працювати… не знаємо, в якому об’ємі і з якою потужністю зможе. Це все через ракетні удари», – сказав він.
Він розповів, що по станції було два прямих влучання.
«Дві ракети прилетіли. Пряме попадання по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по  підкранових балках і попала в опору – тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює», – зазначив Сирота.
Він наголосив, що «Укргідроенерго» наразі вживає заходів, що піднімати затвори і спрацьовувати воду, бо через станцію пропрацювати цю воду не зможуть.
Як повідомляли «Українські новини», вранці в п’ятницю, 22 березня, російські окупанти атакували Дніпровську ГЕС у Запоріжжі. На станції виникла пожежа.
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що протягом ночі на 22 березня російські окупаційні війська атакували українську енергетику, греблю ГЕС, житлові будинки та транспорт понад 60 «Шахедами» та майже 90 ракетами. Він наголосив, що Росія воює проти звичайного життя, і це життя має бути захищене «від цих нелюдей з Москви».
Джерело: ukranews.com