Поточний № 4 (1431)

28.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпряни переграють «Оболонь»!


03.03.2024

УПЛ 2023/24. 19 тур. 3 березня. 13:00.  
«Оболонь» (Київ) – СК «Дніпро-1» 0:1 (0:1) 
На гру проти «Оболоні» тренерський штаб дніпрян у порівнянні з минулим матчем проти «Минаю» провів лише одну заміну у складі, і те вимушену – замість дискваліфікованого Бабенка вийшов Горбунов, але це призвело до змін у розстановці гравці на полі: Горбунов зайняв позицію лівого захисника, Мірошніченко – правого, в центрі захисту зіграли Адамюк і Кравець, а Сарапій висунувся на позицію опорника.
Команди розпочали гру з розвідки, поступово шукаючи слабкі місця в обороні суперника. Вперше спортклубівці вибухнули на 9-й хвилині, коли здалеку пробив Філіппов, заробивши кутовий, після подачі якого Сарапій з непоганої позиції пробив повз воріт.
З цієї миті гості поступово стали захоплювати ініціативу. Невдовзі дніпряни втікали в гостру контратаку, але Піхальонок трошки затягнув з пасом і момент було втрачено, а ще за хвилину гострий прохід і простріл Рубчинського захисники «Оболоні» все ж таки зуміли перервати. Вперше дніпряни потурбували голкіпера пивоварів в середині тайму, коли після другого кутового Адамюк влучно пробив головою, але прямо у руки Федорівському.  Наступний момент було створено після дальнього пострілу Сарапія, коли Федорівський не одразу накрив відбитий м’яч, випередивши Очеретька, котрий ледве не встиг на добивання.
І все ж таки дніпряни дотисли суперника ближче до перерви завдяки стандартам. Спочатку Федорівський перевів у поперечину удар Адамюка, а після наступного кутового голкіпер «Оболоні» зреагував на удар Сарапія, але відбив його прямо на Філіппова, від грудей якого м’яч і залетів у сітку воріт! До завершення першого тайму дніпряни мали шанс збільшити свою перевагу, але і цього разу господарів врятував Федорівський, котрий зреагував на потужний удар Очеретька.
Другий тайм, поступаючись у рахунку, активніше почали господарі, які у перші 12 хвилин подали три кутових, але особливої гостроти вони не несли. З іншого боку перша ж контратака дніпрян завершилася падінням Горбунова перед кутовим карного майданчику, і здавалося, що його прохід був зупинений з порушенням правил, але суддівський свисток промовчав. Був ще спірний епізод у карному майданчику господарів, коли після удару Піхальонка м’яч зачепив руку захисника, але тут також бригада арбітрів порушення правил не помітила.
В цілому у другому таймі дніпряни повністю контролювали події на полі, і не дозволили супернику завдати жодного влучного удару протягом всього матчу. У компенсований арбітром час спортклубівці мали шанс збільшити перевагу. Спочатку небезпечний штрафний виконував Піхальонок, але Федорівський у стрибку відбив удар, а трохи пізніше забив Гаджиєв, але передачу йому Горбунов робив вже тоді, коли м’яч залишив межі поля.
У підсумку дніпряни здобули дуже важливу і непросту перемогу!
ДЖЕРЕЛО: scdnipro1.com.ua