Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Грецька кухня


15.03.2024

Хатлама
0,5 л води, чайна ложка солі, пачка ванільного цукру. Розкачати тісто тонко у формі великого круга. 5 кругів скласти один на другий, змащуючи кожен сумішшю (300 г розтопленого вершкового масла і олії), посипаючи цукром.
Згорнути всі листи рулетом, перекрутити у джгут. Покласти на змащений олією лист і випікати в духовці. Зверху посипати цукровою пудрою.
Чильтер 
5 яєць, 5 склянок цукру, 5 крапель горілки, трохи солі і лимонної кислоти. Замісити тісто як на вареники, тонко розкачати, надати форму вергунів і жарити в олії до золотавого кольору. Зверху посипати цукровою пудрою.
Чир-чир (чебуреки)
Тісто: 0,5 л води. чайна ложка солі, 3 ст. ложки олії, борошно. Фарш: м’якоть баранини, свинини або яловичини, 3 цибулини, сіль, перець, склянка кип’яченої води.
Замісить круте тісто, залишити на 15 хвилин, розрізати на шматочки, обкачати в борошні, розкачати коржі діаметром 12-14 см. У центр кожного коржа покласти ложку фаршу, скласти пополам, обрізати. Смажити у киплячій олії на сильному вогні. До столу подавати з ар’яном. 
Ар’ян (домашня ряжанка)
У 2 л теплого кип’яченого молока додати 150 г попередньо розведеної теплим молоком 20%-ої сметани. Добре закутати на 3 години до загустіння.