Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Дніпропетровській області завершують сіяти озимі


25.10.2023

Під озиму пшеницю в регіоні відвели найбільшу площу. Нею зайняли вже 386 тис. га. Житом та ячменем – 40 тис. га. Ще 123 тис. га – ріпаком. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 
«Щодня наші аграрії в полі. Сіють озимину. Як би не було важко, техніка виходить на лани. Обробляє родючу українську землю. Там зійде врожай. Це означає, що життя триває, попри все. А продовольча безпека країни – в надійних руках», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 
На деяких агропідприємствах регіону роботи фініші, на інших – з посівною вже впоралися. Як от в одному з фермерських господарств Дніпровського району. Озимими там охопили десь 500 га. Тепер, кажуть, все залежатиме від того, як рослини «перезимують».
«Навесні побачимо кущі. Трохи підживимо їх. І тоді буде видно. Сподіваємося на гарний врожай», – поділився працівник фермерського господарства Ігор Виблий.
Поки сіяли, без вихідних працював тракторист Микола Стоколос.
«Вирощуємо хліб. А він, як всім відомо, всьому голова. Це гарна робота. Я в полі – вже понад 30 років. Дід був трактористом, і я теж», – розповів Микола Стоколос. 
Паралельно на Дніпропетровщині тривають жнива. Зібрали більш ніж половину кукурудзи. Закінчують працювати на полях із гречкою і просом. Соняшник зібрали на 80 відсотках площ.