Поточний № 4 (1431)

29.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Колаборантка працевлаштувалася до окупаційної адміністрації і видавала «матеріальну допомогу» від рф


02.04.2024

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 55-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).
Дізнанням встановлено, що мешканка селища Дворічна Куп’янського району під час окупації населеного пункту збройними силами рф добровільно пішла на співпрацю з ворогом. У липні 2022 року жінка працевлаштувалась до псевдооргану влади, створеного загарбниками, і стала «и. о. специалиста сектора по делам семьи и детей Двуречанского территориального управления» у так званій «Временной гражданской администрации» району.
Колаборантка відповідала за видачу матеріальної допомоги в розмірі 10 тисяч російських рублів місцевим мешканням, сприяючи формуванню позитивного іміджу держави-агресорки.
Свої обов’язки жінка виконувала до вересня 2022 року. Після деокупації, щоб не нести відповідальність за вчинене, колаборантка переїхала з Дворічної до одного із сіл у Красноградському районі області, де намагалась «почати життя з чистого аркуша». Однак це не допомогло – правоохоронці все одно викрили її та повідомили про підозру.
Досудове розслідування – Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.
Пресслужба Харківської обласної прокуратури.